Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Asper storspelade när Mjällby kryssade mot Örebro

Allsvenskan

Måltorkan fortsätter för Mjällby. Hemma på Strandvallen skapade laget färre chanser än Örebro och matchen slutade 0—0.
Det poängen kan Mjällby tacka sin målvakt Mattias Asper för.
Asper gjorde några kvalificerade räddningar på slutet.

- Ja, det är det man är till för. Örebro skapade några lägen och när de kom fram så hade de bättre kvalitet i avsluten än vi. Nä, vi måste börja göra mål, trepoängssystemet gynnar inte krysslag, sade Mattias Asper.

Den förre Malmö FF-målvakten (SM-guld 2004) tycker, trots måltorkan, att hans Mjällby känns stabilare än de två föregående säsongerna i allsvenskan.

- Vi är starkare nu, positionsspelet ser jättebra ut och vi har bra passningar utom i den sista fasen. Vi har hittills inte fått till det där sista som gör att det rasslar till i motståndarburen.

Före pausen hade lagen bara var sin målchans: Mjällbyanfallaren Erton Fejzullahus skott och för Örebro Tobias Grahns kniviga markinlägg till William Atashkadeh. Där var Mattias Asper med på noterna.

Annons

Grahn lämnade i vintras Mjällby efter två säsonger på Listerlandet, men han fick en varm applåd av sin förra hemmapublik, 3 409.

Särskilt hett var det inte på Strandvallen, men det bättrade sig. Och då var det Mjällby som gjorde försöken att lyfta spelet. Det var svårt att inte se klassen hos lånet Dominique Kivuvu med Champions League-meriter från rumänska Cluj.

Men plötsligt tände det till hos Örebro.

Spel längs kanten, inlägg och ett närskott från Magnus Wikström. Bra räddning där igen av Asper och Mjällbymålvakten tog också hand om returen.

Och ett hårt inlägg fem minuter senare.

Plus närskottet från William Atashkadeh, som vände kvickt i straffområdet och drog till.

Örebros tränare Sixten Boström var ganska nöjd:

- Vi släppte in fyra mål i premiären mot nykomlingen (Åtvidaberg), så utgångspunkten var att täppa till bakåt. Förutom att vi inte gjorde mål så skötte vi oss bra, sade han.

Annons

Mjällby får fortsätta att vänta på första målet i årets allsvenska.

- Vi får gnugga målskyttet i veckan. Vi har Häcken borta i nästa match, de slog ju MFF med 5—0 så nu är det kris i Malmö, sade Asper.

TT

Publicerad 2012-04-07 kl 18:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto