TV: Aston Villa-anfallaren hjälte när Elfenbenskusten tog uddamålsseger i premiären

Afrikanska mästerskapen

Aston Villas Jonathan Kodjia blev stor hjälte för sitt Elfenbenskusten i mötet mot Sydafrika.
Detta efter att anfallaren gjort matchens enda mål - vilket gjorde att “Elefanterna” kunde vinna med 1-0.

Se det matchavgörande målet i spelaren ovan.

Efter 4-1-vinsten i genrepet mot Zambia tog Ibrahim Kamaras Elfenbenskusten ytterligare en seger mot svenskbekantingen Stuart Baxters Sydafrika. Trots att sydafrikanerna under långa stunder stod upp bra kunde Elfenbenskusten till slut vinna med uddamålet.

Under inledningen av den första halvleken stod sydafrikanerna upp bra mot favorittippade Elfenbenskusten när man såg solida ut defensivt och släppte inte till särskilt många målchanser. Efter dryga halvtimmen spelad fick däremot Ivorianerna två riktigt fina chanser att spräcka nollan på AL-Salem Stadion i Kairo. I den 32:a minuten träffade först Nicola Pepe ribban på frispark och minuten senare räddade Sydafrikas Ronwen Williams spektakulärt ett friläge från Jonathan Kodjia. Därav slutade den första halvleken mållöst, 0-0.

I början av den andra halvleken var passningskvalitén dålig och tempot var lågt. Således skapades det inte särskilt många målchanser – vilket gynnade det kraftigt nederlagstippade Sydafrika. I den 64:e minuten spräckte däremot Elfenbenskusten nollan när Jonathan Kodjia gjorde 1-0. Efter en kontring ledde bollen fram till Kodjia, som kunde bredsida in bollen bakom en utrusande Ronwen Williams. Under resterande tid av den andra halvleken lyckades Elfenbenskusten hålla undan och vann med uddamålet mot Sydafrika.

Härnäst väntar Namibia, som föll senast med uddamålet, för Sydafrikas del medan Elfenbenskusten ställs mot Marocko. Det sistnämnda mötet sänds på C More och Sportkanalen fredagen den 28 juni.