TV: AIK föll tungt mot ÖSK - tappade i guldrejset: "Malmöspelarna lovade presenter"

AIK

Tre avslut på mål i den första halvleken för Örebro gav tre mål i hemmamatchen mot topplaget AIK.

Matchen slutade 4—2, ett resultat som gör att Malmö behåller sin sjupoängsledning i fotbollsallsvenskan.

Två fantastiska mål av Örebros Marcus Pode sänkte topplaget AIK i fotbollsallsvenskan på söndagen. Matchen slutade 4-2 till Örebro. Ett resultat som får målskyttens gamla lag, serieettan Malmö FF, att jubla.
-Jag pratade med några av spelarna efter att vi mötte Malmö. De lovade lite presenter om jag gjorde mål och avgjorde, så vi får se vad som kommer, sade Pode.
-Det viktigaste är att vi får våra poäng och vi har spelat bättre än vad vi ligger den senaste tiden, de här tre poängen är jäkligt sköna att få, fortsatte han.

Örebros Alhassan Kamara gjorde 1-0 i den åttonde minuten, innan Marcus Pode slog till med två fullträffar, eller "drömmål" för att citera AIK-tränaren Andreas Alm.

-Vid första får jag en bra passning av "Robban" (Robert Åhman Persson) som jag tar med in i straffområdet och drar till på volley, den går ribba in, sade målskytten om 2-0.

3-0, några minuter senare, var minst lika vackert.
-Andra målet får jag en passning från Nordin (Gerzic), in i ytan framför deras backlinje, jag har gott om tid på mig och får en drömträff som sitter där den ska.
Tre fina hemmamål på drygt 20 minuter framför den stora bortaklacken, som skanderade: "Vi vill se AIK!"
-Efter 22 minuter är det uppenbart för alla AIK:are och för alla som ser på matchen att AIK har en tuff dag. Det regnar kvalitetsmål, till och med drömmål. Det är ytterst effektivt och ytterst vackert från Örebro, sade Andreas Alm.

Solnalaget ryckte upp sig och reducerade strax för pausvilan genom Henok Goitom.

I den andra halvleken gjorde gästerna ytterligare ett mål (Kennede Igboananike), men närmare än så kom inte AIK. I stället sköt inhopparen Ahmed Yasin in 4-2 på tilläggstid.
-Vi har fått igång vårt spel, vi skapar mycket chanser och har gjort sex mål på två matcher. Visst vi har släppt in fem, men det är topplagen vi har mött, sade Marcus Pode, som tvingades utgå skadad redan i den 38:e minuten.

Matchvinnaren hade känningar i baksida lår, men har lugnande besked till de som håller på Örebro.
-Det är åtta dagar till nästa match, förhoppningsvis ska det inte vara någon fara om jag får lite återhämtning under veckan.
-Jag kände att jag inte kunde ge hundra procent och då har vi gott om folk på bänken som kan komma in och göra det riktigt bra.

Publicerad 2014-08-17 kl 18:42