TV: AIK:s tunga förlust - här dör (?) guldstriden

AIK

Var det guldchansen som rykte, Gnaget?

AIK kastade allt framåt mot Halmstad men - men föll med 0-1 på hemmaplan.

Malmös Åge Hareide slog tidigare fast att om Malmö vinner Skånederbyt mot Helsingborg så tar de hem allsvenskan. AIK hade chans att sätta press på Hareide och hans MFF hemma mot Halmstad - men så blev det inte.

Halmstad tog ledningen i första halvlek efter att Johan Blomberg skickat in ett hästskott via ribban, mot ett tafatt hemmalag. Efter en förlängd halvtidsvila - domaren krävde att taket på Friends arena skulle stängas på grund av ovädret - kom AIK ut som ett annat lag.

Men trots 45 minuter aggressivt presspel och flera bollar i ribba och stolpe så klarade Stojan Lukic att freda sitt nät.

Matchen slutade 1-0 till HBK och AIK tappade tre väldigt tunga poäng i guldstriden.

Publicerad 2014-09-21 kl 17:15