TV: Borges två klassmål - men Häcken kom ikapp

AIK

Celso Borges briljerade mot Häcken.

AIK-stjärnan gjorde två läckra mål.

Men göteborgarna kom ikapp till 2-2.

Celso Borges verkar ha börjat vässa VM-formen, med knappt sju veckor kvar till premiärmatchen mot Uruguay den 14 juni. Den 25-årige costaricanen blev tvåmålsskytt i den rätt händelsefattiga matchen på Gamla Ullevi.

Först höll sig Borges framme precis innan pausvilan, när Ebenezer Ofiri gjorde sig fri på vänsterkanten och slog ett inlägg som Borges enkelt placerade in bakom Häckenmålvakten Christoffer Källqvist. Sedan gav Borges AIK ledningen på nytt efter en kontring i mitten av den andra halvleken.

Men båda målen kvitterades av Häcken, som trots ett visst spelövertag annars hade mycket svårt att nå igenom AIK:s täta försvar.

1—1 kom sedan Moestafa El Kabir, som slösat bort ett par halvchanser tidigare under matchen, till slut lyckades tråckla sig hela vägen in i straffområdet med bollen i behåll. El Kabir avslutade kallt ur snäv vinkel, hans fjärde mål för säsongen.

Poängräddare blev dock inhopparen Carlos Strandberg. Hans mål, en kvart från slutet, gav Häcken nytt mod och göteborgarna hade ett par vassa, men resultatlösa, chanser i slutet av matchen.

Publicerad 2014-04-27 kl 19:30