TV: Chippen sänkte AIK - blytung förlust för Gnaget

AIK

Mjällby tog lagets tredje raka seger med 1-0 (0-0) mot AIK, som sprang på tredje raka förlusten. AIK:s gulddrömmar är i praktiken borta och laget föll till fjärde plats i tabellen.

AIK har varit upp och ner och laget kom till Strandvallen med två raka förluster i det mentala bagaget.

"Vi har inte den riktiga stabiliteten", sade mittbacken Per Karlsson efter förlusten borta mot Helsingborg för drygt en vecka sedan.

Nu när AIK är i poängmässigt fritt fall sade Karlsson så här:

- Det krävs mer men vad är svårt att säga. Vi är inte bra, jag tycker inte heller motståndarna är bra, det är så det ser ut för oss för tillfället.

Ändå har man legat tvåa i allsvenskan efter Malmö men har alltså dippat när man haft chansen att knapra poäng och ta in på serieledaren.

Första halvlek mot Mjällby talade inte för AIK. Inte ett enda skott på mål. Mattias Asper var inte särskilt svettig i pausen.

Mjällby, däremot hade tre målchanser, sist på bollen vid samtliga var Christian Wilhelmsson: två skott och så en chipp som AIK-målvakten klarade. Patrik Carlgren är säker sista utpost hos "Gnaget".

Men han fick vika sig.

Listerlandet-effekt

När "Chippen" dök upp på David Löfquists skottretur och satte en bredsida till segermålet fem minuter efter pausen. Hemvändarens femte mål på sex matcher. Men onsdagens mot AIK var hans första 90-minutare.

Mjällby är på gång.

"Chippeneffekt" och en effekt av att Anders Linderoth tagit över tränarskapet?

- Listerlandet-effekt. Folket här som stödjer oss och så alla killarna i laget. Vi kämpar tillsammans, sade Wilhelmsson.

Stolpskott

På slutet tryckte AIK på, och Kennedy Igboananike sköt i stolpen.

Närmare så ett mål kom inte laget.

- Mycket felpass, ingen fart framåt i det som brukar vara vårt bästa vapen, sade AIK-tränaren Andreas Alm.

Mjällby styrde ut motståndarna på kanterna och tog hand om inläggen. Försvaret har stabiliserats och där har förre spelaren Patrik "Bagaren" Rosengren ett finger med som assisterande tränare.

På lördag ska Mjällby till Malmö och försöka hitta på något.

- Ja, vi får försöka där också, nu har vi hjälpt dem att spela hem guldet så det får de väl gengälda, skämtade Anders Linderoth.

- Men de är allsvenskans bästa lag, tillade han.