TV: Goitom tremålsskytt - låg bakom AIK:s vändning

AIK

Tätt, tajt och otroligt defensivt. Men till slut fick Henok Goitom hål på Gefle och ordnade på egen hand 3-1-segern för titeljagande AIK.

Någon sprudlade anfallsfotboll med läckra kombinationsspel var det inte tal om.

Gefle reste till Stockholm för att bilda en mur av tio spelare framför sitt mål i mötet med AIK på Friends Arena.

Samtliga spelare var alltid på rätt sida av bollen. De var försiktiga i pressen på motståndarens bollhållare. Och tog ständigt det säkra före det osäkra.

Det gjorde att AIK inte hittade några fria ytor, inte fick någon fart i spelet och inte var i närheten av att luckra upp Gefles försvar.

I stället var det gästerna - i ett av deras första riktiga offensiva försök - som hittade rätt.

I den 49 minuten tog Simon Lundevall sig förbi två AIK-spelare, hittade Marcus Hansson fri i straffområdet och mittfältaren tryckte enkelt in 1-0-målet för Gefle.

Kalldusch för AIK?

Minst sagt.

Men det var också detaljen som behövdes för att få igång ett söndagstrött titeljagande lag i fotbollsallsvenskan.

Efter några minuter av oreda hittade hemmalaget rätt.

Tempot höjdes, löpningar kom gång efter och gång - och till slut också målen.

Utan att lyfta blicken lyfte Nabil Bahoui in bollen i Gefles straffområde och Henok Goitom nickade in kvitteringen i den 65:e minuten.

Anfallaren var dock inte nöjd med ett mål.

I den 89:e minuten lyfte han in 2-1-målet och på tilläggstid satte han 3-1, vilket gav laget tre nya poäng i jakten efter serieledare Malmö FF

Publicerad 2014-08-10 kl 19:17