TV: Moros läckra framspelning blev avgörande - viktig seger för AIK

AIK

Det pratades om skarpt läge och måstematch för tabelltvåan AIK inför mötet med Häcken. Och efter 1—0 kommer det att fortsätta pratas om måstematcher. Stockholmslaget är nu sju poäng bakom serieledande Malmö FF.

Celso Borges jublar.

Med poängtapp i Stockholmsderbyt mot Djurgården och en 2—4-förlust mot Örebro var AIK pressat att vinna toppmötet mot Häcken för att haka på segertåget Malmö FF i serietoppen.

Men de första tio minuterna av matchen såg AIK inte allt för guldsuget ut — och Häcken, med Carlos Strandberg från start för första gången på fem matcher, skapade lägen framåt.

Men i den 13:e minuten, som en blixt från den klarblå himlen över Nationalarenan, skickade Ibrahim Moro iväg en boll från mittplan som gick över Walid Atta och ner på bröstet på Henok Goitom, som petade in sin åttonde balja för säsongen.

Häcken hade tre chanser att göra AIK sällskap i målprotokollet med fem minuter kvar av första halvlek.

Men hemmalaget stod först emot en frispelad Strandberg och räddade sig sedan ur öppet mål två gånger om tack vare en brytning av Alexander Milosevic och en räddning på mållinjen av Per Karlsson.

Tre räddningar som kan visa sig vara viktiga i den allsvenska guldstriden.

AIK: Carlgren – Lorentzson, Karlsson, Milosevic, Johansson – Ofori, Moro – Bahoui, Goitom, Lundholm – Igboananike.

Häcken: Källqvist – Frölund, Sandberg, Atta, Arkivou – Gustafsson, Jeremejeff, Lewicki – Mohammed, Strandberg, Gustafson.

Publicerad 2014-08-24 kl 19:40