TV: Örebro fortfarande obesegrat - efter AIK-bjudning: "Vi ger bort ett mål"

AIK

Örebro är fortsatt obesegrat i årets allsvenska.
Kenny Stamatopoulos bjudning till Shpetim Hasani blev kostsam för AIK.
– Det är inget slumpmål. Det är vi som är dåliga, säger Andreas Alm till C More efter matchen.

AIK fick bästa möjliga start på matchen när Eero Markkanen nickade in 1-0 redan efter fem minuter.

Efter AIK:s ledningsmål var det en relativt chansfattig tillställning. Men det skulle det ändras på i den andra halvleken.

Daniel Gustafsson bjöd på en kandidat till årets miss när han bara skulle slå in returen från Nordin Gerzics frispark, men Gustafsson fick inte ordning på bollen och fick inte till något avslut. ÖSK-tränaren blev fly förbannad och kastade en vattenflaska i ren frustation.

Men kvitteringen skulle komma och det var en rejäl bjudning av Kenny Stamatopoulos. AIK-målvakten spelade bollen rakt på Shpetim Hasani som tackade för bjudningen och satte 1-1.

–  De ska få anstränga sig lite mer när de gör mål. Vi ger bort ett mål, var AIK-tränaren Andreas Alms kommentar om målet efter matchen.

Efter matchen diskuterades två misstänka straffsituationer för Örebro – en i vardera halvlek.

– Jag vill inte gå in i någon polemik, sa Per-Ola Ljung efter matchen.

Nykomlingen Örebro är fortsatt obesegrat i årets allsvenska.

AIK: Stamatopoulos - Lorentzson, Milosevic, Johansson, Ofori - Dimitriadis, Eliasson, Borges, Bahoui - Igboananike, Markkanen

Örebro: O.Jansson - Haginge, Nkili, Moberg, Björnquist - Gerzic, Mensah, Saeid - Yasin, S.Hasani, D.Gustavsson

Publicerad 2014-04-13 kl 16:55