Antiklimax för Trelleborg - föll stort mot Landskrona

Skånederby och folkfest på Vångavallen.
Då bjöd Trelleborg på ett riktigt antiklimax och föll med 0-3 mot Landskrona.

Matchen hade knappt börjat innan Landskrona hade satt ner foten ordentligt. Efter en hörna lämnades den tidigare Djurgården-spelaren Melker Jonsson ensam vid den bortre stolpen. Från nära håll kunde mittbacken stöta in ledningsmålet för gästerna.

Men målfirandet var knappt avslutat innan Landskrona hotade på nytt.

Ousmane Diawara sprang sig loss och kapades av Johan Stenmark. Domaren Fredrik Oppong pekade bestämt på straffpunkten och visade i samma situation ut Trelleborgs Johan Stenmark.

På den efterföljande straffsparken kunde sedan Kofi Fosuhene Asare göra 2-0 innan tio minuter var avverkade. Därefter prickade nyss nämnda Diawara in gästernas tredje mål och då såg det ut att bli tuffa avslutande 75 minuter för Trelleborg.

Men Trelleborg lyckades stoppa blödningen och slutresultatet skrevs till sist till 0-3. Detta trots att även Landskrona drabbades av en utvisning i mitten av den andra halvleken.

Mittbacken Samuel Kotto, inlånad från Malmö FF, gick in bryskt i en närkamp och visades ut efter att ha fått sitt andra gula kort. Men inte heller detta stoppade alltså Landskrona, som tog tre viktiga poäng.

Segern innebär att Landskrona nu har fem poäng ner till kvalplatsen, samtidigt som man passerar Trelleborg i tabellen.

Trelleborg: Kristensen – Hörberg, Stenmark, Andersson, Bödvarsson – Björkqvist, Hallberg, Saeid – Björkén, Mortensen, Offia.

Landskrona: Kaddoura – Lindman, Rapp, Kotto, Dahlqvist – Edvardsson, Jonsson, Egnell – Fosuhene Asara, Diawara, Dzabic.