Hammarbys första förlust - och Rexhepi gjorde mål igen

Brommapojkarna

Hammarbys första förlust för säsongen kom mot Brommapojkarna – trots en 2­–0-ledning.
BP:s Dardan Rexhepi gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Hammarby, med nya tränaren Nanne Bergstrand, har inlett försäsongen starkt. Fram till dagens match mot Brommapojkarna var laget obesegrat. Men där tog det stopp – trots att Hammarby ledde med 2–0 efter 10 minuters spel.

– Båda lagen slarvade vid flera tillfällen. Målchanserna hade räckt för en seger med 7-4, konstaterade BPs assisterande tränare Patrick Winqvist till klubbens hemsida efter matchen.

Hammarby tog ledningen genom Nahir Besara redan i den sjätte minuten. Och det skulle bli värre. Två minuter senare nickade Pablo Pinones-Arce in Kennedy Bakircioglus inlägg.
­– Vi är inte med i matchen. Båda målen ska avstyras. Men det var ändå starkt att kunna vända matchen, säger BP-tränaren Stefan Billborn till klubbens hemsida.

Men matchen var långt ifrån över. Först reducerade Dardan Rexhepi på straff. Innan halvtidsvilan kunde BP:s lagkapten Pontus Segerström nicka in 2–2.

Pontus Åsbrink avgjorde sedan matchen efter ett fint anfall där Niklas Bärktroth och Tim Björkström var inblandade i förarbetet.
– Vi var inte riktigt fokuserade. Med tanke på vårt övertag i den andra halvleken borde vi spelat med större rörlighet och noggrannhet. Det positiva var att vi vände ett tidigt underläge, sa Stefan Billborn.

Till sist. Dardan Rexhepi, som lämnade Malmö för BP inför säsongen, fortsätter sin fina form. Han gjorde sitt sjätte mål på försäsongen.

Mål, BP: Dardan Rexhepi, Pontus Segerström och Pontus Åsbrink.
Mål, Hammarby: Nahir Besara och Pablo Pinones-Arce.

Så spelade lagen:
BP: Ivo Vazgec - Tim Björkström (Fredric Jonson 78), Pontus Segerström, Jacob Une Larsson, Kristinn Jónsson - Jesper Karlström, Gustav Sandberg Magnusson, Serge Junior Martinsson Ngouali (Gabriel Petrovic 64) - Nicklas Bärkroth (Filip Tronêt 73), Dardan Rexhepi, Pontus Åsbrink.

Hammarby: Tim Markström - Sebastian Ludzik (Jonathan Tamimi 57), Daniel Theorin, Marko Mihajlovic, Michael Timisela (rött kort 41) - Johan Persson (Viktor Nordin 64), Nahir Besara - Kennedy Bakircioglû (Nicklas Lindqvist 76)  - Amadaiya Rennie (Erik Israelsson 46), Pablo Pinones Arce (Andreas Haddad 68), Fredrik Torsteinbo.

Publicerad 2014-02-25 kl 18:50