CUPRESULTAT: Succé för HIF:s nyförvärv

Fem matcher i Svenska Cupens gruppspel hade avspark klockan 15.00 under lördagen. Här följer en sammanfattning av samtliga drabbningar.

Mjällby AIF - Östers IF 2-0
Det blev en komfortabel seger för Mjällby mot Öster. Mattias Håkansson gjorde 1-0 i den 18:e minuten och sedan ökade de gulsvarta på till 2-0 tidigt i den andra halvleken. Nu väntar en avgörande match mot BK Häcken i den avslutande omgången av gruppspelet för Mjällby. Både Mjällby och Häcken står på sex poäng efter två matcher.

Dalkurd FF - Örebro SK 0-1
Marcus Pode blev matchhjälte för Örebro på Domnarvsvallen i Borlänge. Precis innan paus hittade Kalle Holmberg in till anfallaren i straffområdet - och Pode sköt in 1-0 under Dalkurds målvakt Frank Pettersson. ÖSK höll sedan undan och vann med just 1-0.

- Det var sådär. Vi vinner ju, men det var svårspelat. Ingen jättebra match, sa Örebros mittfältare Nordin Gerzic till SVT Play efter slutsignalen.

- Tre poäng var det viktiga, och nu får vi ladda om för att ta Gefle i gruppfinalen.

Gefle IF - Varbergs BOIS 2-1
Gefles seger satt långt inne. Johan Bertilsson satte 1-0, men med lite mer än 20 minuter kvar att spela kvitterade Varberg genom Nsima Peter, som blev frispelad. På tilläggstid avgjorde dock inhopparen och den 17-årige anfallaren Tshutshu Wa Tshakasua för Gefle när han höll sig framme inne i straffområdet. Efter två matcher har Gefle sex poäng och spelar en avgörande match mot Örebro, på fyra poäng, härnäst.

IFK Norrköping - Ängelholms FF 2-0
"Peking" tog sin andra raka seger i cupen, men inte utan problem. Alhaji Kamara sköt in 1-0 från straffområdeslinjen i ena hörnet. I den 84:e minuten satte Norrköping spiken i kistan när Nicklas Bärkroth chippade in 2-0 efter att ha blivit framspelad av nämnde Kamara. Norrköping är nu mer eller mindre klart för fortsatt spel i turneringen.

Västerås SK - Helsingborgs IF 0-4
Det blev en rejäl succé för Helsingborgs nyförvärv när Henke Larssons mannar klev in i Svenska Cupens gruppspel. Först gjorde lånet Astrit Ajdarevic 1-0 till HIF och därefter följde Anton Wede och Lalawele Atakora upp med varsitt mål. 4-0 satte islänningen Victor Palsson. HIF:s målvakt Pär Hansson skadade sig dock på uppvärmningen och därför fick Matthew Pyzdrowski stå mellan stolparna i dag.

Publicerad 2015-03-01 kl 16:35