Delade känslor hos Alm efter 1-1 mot MFF: "Vi kan inte spela ledsna"

HISINGEN. Det var blandade känslor hos Häckens tränare Andreas Alm efter 1-1 mot Malmö. Lagets andra raka kryss föranleddes av en försvarsblunder.
- Det är en jättedum idé att ge motståndarna 1-0 i varje match, säger Alm på presskonferensen.

Se höjdpunkterna från Häcken-MFF i TV4 Sporten!

Det var långt ifrån underhållande när BK Häcken och Malmö FF möttes under torsdagskvällen. Guillermo Molins gav MFF ledningen i första halvlek innan Joona Toivo kvitterade för hemmalaget i minut 93. Häckens Andreas Alm bar på delade känslor efter en vunnen poäng.

- Kryss är det vi kan få i det läget vi hamnar i mot slutet av matchen. På så sätt är det bra, också utifrån att spelarnas reaktion var att försöka trycka ner MFF för en poäng. Den mentaliteten tycker jag om från spelarna, både från de som kom in och från de som var kvar på planen. Det var bra.

Häcken släppte in MFF:s mål i den 23:e minuten. I premiären tog Falkenberg ledningen i minut 24 när Häcken bara spelade 1-1 mot det tippade bottenlaget.

- Det är en jättedum idé att ge motståndarna 1-0 i varje match. Statistiken säger att man vinner väldigt få matcher då. Samtidigt vill Malmö börja bevaka ledningen och vi får lite gratis momentum kanske. Men så är det. Det är faktiskt vårt femte byte (Adnan Maric) som skarvar fram till målskytten, så jag är nöjd med vårt fjärde och femte byte, säger Andreas Alm

Malmö skapar inte mycket ändå?

- Det är lite som mot Falkenberg att vi inte släpper till så mycket. Malmö skapar inte mycket på oss och där är vi bra. Jag vet inte, det är hängslen och livrem. Det är försiktigt istället för att bara köra, säger Alm.

Han fortsätter:

- Vi har väntat så länge. Men så fort det blir poäng att spela om så blir det avvaktande. Det som vi sagt i paus både här och i Falkenberg och sa till inhopparna är: kör bara! Vad kan hända liksom?

- Det handlar om mentalitet. Jag tycker vi är återhållsamma, inte trötta.

MFF:s ledningsmål kom till efter en bjudning. Mittfältaren Alexander Faltsetas slog en lös hemåtpassning som Molins bestraffade maximalt.

- "Alex" tycker jag klarar ganska det bra att ta ansvar för sitt misstag. Men alla andra blir ledsna för hans skull. Det går inte att spela ledsen, det är ingen bra mentalitet. Då tar det tid, sen i andra halvlek tycker jag att vi gör det bra på ett sätt, säger Andreas Alm.

Publicerad 2020-06-19 kl 10:30