TV: Straffdramatik i slutet - Källqvist räddar från elva meter

Häcken

Djurgården tryckte på för en kvittering mot Häcken och fick en straff precis i slutet. Då blev Christoffer Källqvist stor hjälte när han räddade straffsparken från Amadou Jawo.

Carlos Strandberg i Häcken som petades strax innan matchstart eftersom han inte ansågs vara på plats mentalt och Djurgårdens Aleksandar Prijovic som officiellt var magsjuk, men enligt hans agent aldrig mer ska spela för klubben.

- En och en halv timme före match sade Carlos att han inte kände sig redo, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson som inte hade mycket annat att göra än att plocka bort den 18-årige talangen ur laguppställningen.

"Vi säger inget"

Rykten har snurrat om att Strandberg är på väg till Borussia Dortmund men sportchefen Sonny Karlsson vill inte kommentera eventuella förhandlingar.

- Vi säger inget om vare sig klubb, pengar eller nåt annat innan allt är klart, säger Sonny Karlsson.

Aleksandar Prijovic lämnade återbud via sms tidigt på måndagsmorgonen. Enligt Dif-tränaren Per Olsson på grund av magsjuka. Prijovic agent säger dock till Sportbladet att Aleksandar inte ska spela mer för klubben och hänvisar till brutna löften.

Matchen då?

Efter interne skyttekungen Moestafa el Kabirs flytt till saudiarabiska Al Ahli och Carlos Strandbergs avhopp var det i stället ex-djurgårdaren Rene Makondele som fick ta ansvar för målskyttet hos hisingslaget.

Helt omarkerad fick han pricka in 1-0 redan efter sex minuter och matchklockan hade inte ens hunnit till tjugo innan den 32-årige mittfältaren stod rätt placerad igen. Efter en hörna damp returen ned framför Makondele som bara hade att dra till.

Källqvist räddade

Djurgården som hade svårt att hitta rätt positioner i inledningen kom alltmer in i matchen och reduceringen, instyrd av Philip Hellqvist, var inte oförtjänt.

Makondele, som blev svensk mästare i dif-tröjan både 2002 och 2003, hade chansen att avgöra i mitten av den andra halvleken men djurgårdsmålvakten Kenneth Höie nådde bollen i krysstrakten.

Istället tog Djurgården över alltmer och fick också chansen att kvittera när domaren pekade på straffpunkten i 90:e minuten.

Amadou Jawo stegade fram - men Christoffer Källqvist sträckte ut i sin fulla längd och lyckades peta straffen utanför.

- Feldömda straffar vill man gärna ta, säger Källqvist. Jag tycker det var helt fel att döma straff i det läget.

- Klart att det känns besviket när vi kan ta en poäng i slutminuterna, säger Per Olsson. Men det tog märkligt lång tid innan straffen fick slås.

Publicerad 2014-07-28 kl 20:58