TV: Andersson målsuccé - hattrick för Dif

Djurgården

Djurgården har blivit av med två av sina bästa anfallare. Då rullar målen in.
Efter 4—0 mot Brommapojkarna har Djurgården gjort 8—0 på sina två senaste allsvenska matcher.

Sebastian Andersson har fått chansen då både Erton Fejzullahu och Aleksandar Prijovic lämnat Djurgården — och tagit den.

I sin andra match från start i Djurgården gjorde den förre Kalmarspelaren hattrick.

Till saken hör att det är allsvenskans båda bottenlag som Djurgården besegrat. Efter Mjällby stod jumbon Brommapojkarna på tur på måndagen.

Förra året blev Brommapojkarnas val att lägga hemmamötet med Djurgården till Tele2 Arena en sportslig succé. BP var inte i närheten av en 3—0-seger den här gången. Det dröjde till den 53:e minuten innan BP lyckades få ett enda skott på mål.

Det var Djurgården för hela slanten från start. Och utdelningen kom redan i 10:e minuten, då Sebastian Andersson gjorde sitt första mål i Djurgården, då han ostörd kunde nicka in Haris Radetinacs långa inlägg bakom Davor Blazevic i BP-målet. Anfallskollegan Amadou Jawo fick i 56:e minuten huvudet på Alexander Faltsetas inlägg och i mål till 2—0, hans sjätte mål för säsongen.

Strax efteråt gjorde Sebastian Andersson 3—0 och matchen var i praktiken avgjord. Men han hann med att göra 4—0 också.

Publicerad 2014-08-25 kl 21:05