TV: Kryss i derbyt efter Mrabtis dubbla mål

AIK ledde i paus med 2-0. Men efter två mål av den svenska U21-landslagsmannen Kerim Mrabti så fick lagen dela på poängen.

Då Djurgården tagit sig upp i toppen av Allsvenskan och AIK är på tröskeln till en kris, så är det ett viktigt derby som idag väntar på Tele2-arena. Inför matchen har Andreas Alm valt att göra flera förändringar sedan förlusten mot IFK Göteborg senaste, där bland annat Dickson Etuhu får inleda på bänken.

Det tog bara några minuter för AIK att ta ledningen i derbyt. Redan i den tredje höll sig lagkaptenen Nils-Eric Johansson framme och stötte in 1-0 från nära håll.

På tilläggstid i den första halvleken så gjorde Mohamed Bangura 2-0 till AIK. Anfallaren fick bollen i straffområdet av ytterbacken Hauksson och slängde sig fram och stötte in matchens andra mål.

Den andra halvleken dröjde tjugo minuter på grund av rök efter pyroteknik på läktaren

I den 53:e matchminuten så reducerade Djurgården till 2-1 genom Kerim Mrabti. Den svenska U21-landslagsmannen fick bollen fint av Haris Radetinac och kunde avsluta med ett iskallt avslut. Målet var Mrabtis första allsvenska mål.

Bara minuter senare tog sig Radetinac förbi Per Karlsson i straffområdet och sköt i stolpen. Returen studsade sedan rakt i Carlgrens famn i AIK-målet.

Mrabti skulle också göra sitt andra allsvenska mål i den andra halvleken. Med sju minuter kvar att spela så kom Kerim Mrabti i skottläge utanför straffområdet och sköt in 2-2 bakom en chanslös Patrik Carlgren.

Det blev också slutresultatet och matchen slutade 2-2 och båda lagen fick dela på poängen.

Nils-Eric Johansson som gjorde 1-0-målet är veckans gäst i Lundhs Podcast. Efter derbyt kan du lyssna på AIK:s lagkapten här.

Publicerad 2015-05-25 kl 22:38