Elfsborg

Elfsborg fick ett tungt, tungt genrep inför den allsvenska premiären.
Laget föll hemma mot Odd med hela 3-0.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Det blev förlust i semifinalen av Svenska Cupen mot Örebro, i det allsvenska genrepet mot Odd blev det på nytt förlust för Magnus Haglunds Elfsborg.

Gästerna från Norge kunde efter den första halvleken gå till pausvila med 2-0, efter mål av Ole Joergen Halvorsen och Olivier Occean.

Elfsborg hade problem att få till sitt anfallsspel medan gästerna var desto mer effektiva. Stundtals var det ganska virrigt i försvaret för Elfsborg, konstigt kan tyckas med tanke på den minst sagt rutinerade backlinen.

Jon Jönsson som var tillbaka i startelvan efter skadeproblem var yngst med sina 31 år, följt av Daniel Mobaek, 34, Andreas Klarström, 37 och Anders Svensson, 38.

Bästa chansen för hemmalaget hade Lasse Nilsson i slutet men blev berövad på ett reduceringsmål efter fint ingripande av Sondre Rossbach.

Ett tungt resultat för Elfsborg, som har Djurgården borta i den allsvenska premiären 5 april.

- Vi vill använda tiden på bästa möjliga sätt. I och med att vi har sex man borta på landslagsuppdrag och dessutom Simon Hedlund skadad så har vi klart färre alternativ att välja på. Samtidigt är det viktigt för flera av dom som kommer in nu att få en rejäl match för att flytta fram formen inför nästa helg och den allsvenska starten, sa Magnus Haglund inför matchen.

Efter matchen har tränaren en del att fundera på, även om laget saknade flera spelare.

Publicerad 2015-03-30 kl 16:00