TV: Två straffmål ger Elfsborg jätteläge inför returen

Elfsborg

En mållös första halvlek, men i andra hände det desto mer i Elfsborgs hemmamatch mot Hafnarfjördur i kvalet till Europa League.

Den allsvenska tabellfyran vann med 4—1 efter att samtliga mål gjorts efter paus.

Sebastian Holmén inledde målskyttet på straff, men islänningarna kvitterade kort efter det genom skotten Steven Lennon.

Med 22 minuter kvar byttes Per Frick in för Elfsborg och han satte nästan omedelbart 2—1 till Boråslaget. Marcus Rohdén utökade senare till 3—1 innan en annan inhoppare, Simon Hedlund, fastställde slutresultatet i slutminuterna. Det målet kom från straffpunkten.

Nästa torsdag spelas returen i den tredje kvalomgången.

Publicerad 2014-07-31 kl 19:51