TV: Tung förlust för Elfsborg i Europajakten

Elfsborg

Elfsborg hade mest spel och chanser. Men Djurgården vann med 1-0, och gjorde Elfsborgs chans att få spela europeisk cupfotboll nästa år betydligt mindre.

Våren 2012 var norrmannen Kenneth Høie målvakt i Elfsborg, medan danske Kevin Stuhr Ellegaard gick skadad.

På söndagen stod de båda i var sitt mål på Borås arena. Kenneth Høie, nu sedan flera år i Djurgården, hade uppvisning med flera högklassiga räddningar i första halvlek. Elfsborg spelade sig snyggt fram till chans efter chans, men när avsluten gick på mål var Høie i vägen. Som på Sebastian Holméns hårda nick under ribban i andra minuten, och Lasse Nilssons skarvning i ett flygande anfall just före paus.

Det blev Djurgården som tog ledningen i 52:a minuten, efter ett inlägg som hemmaförsvaret nickade undan. Bollen damp ner hos Haris Radetinac, strax utanför straffområdet. Han fick till ett lågt skott som överraskande smet förbi Ellegaard och de andra elfsborgarna. Målet gav förstås extra kraft till gästerna, medan Elfsborg fortsatte leta efter skärpan. Hemmaförlusten var årets andra för boråsarna.

Djurgården hade tre raka förluster i allsvenskan, och hade dessutom inte slagit Elfsborg i serien på 13 försök sedan i juli 2007.

Avsparken försenades i båda halvlekarna av fyrverkerier i Djurgårdsklacken, under halvtidsvilan skadade sig dessutom en brandman av ett inkastat föremål. Enligt de första rapporterna enbart lindrigt.

Publicerad 2014-10-26 kl 19:48