TV: Drömträffen sänkte Häcken på Gamla Ullevi

GÖTEBORG: Anfallsparet Araba och Rodevåg fixade tre poäng för Falkenberg. Rodevågs mål i den första halvleken kan mycket väl ha varit årets mål.

Hasse Eklund gav sitt anfallspar, Hakeem Araba och Stefan Rodevåg fortsatt förtroende längst fram. Det skulle bara ta fem minuter innan Stefan Rodevåg stod för årets mål i allsvenskan. Dan Keat stod för en crossboll in i straffområdet, Rodevåg mötte på volley och tryckte in bollen i krysset bakom Christoffer Källqvist som bara kunde titta på. Ett mål som fick Kalmar-spelaren David Elm att gå i taket på Twitter:

"Stefan Rodevåg. Min gamle kollega har gjort årets mål! Det finns liksom ingen chans att någon överträffar det".

Tobias Karlsson hade möjligheten att utöka på en hörna lite senare medan Häcken hade svårt att skapa några heta målchanser. Simon Gustafson sköt en frispark tätt över, Samuel Gustafson tvingade Martler att tippa bollen till hörna.

Dubbelbyte i paus

Efter en svag första halvlek av Häcken var Peter Gerhardsson rejält förbannad och plocka ut både Rene Makondele och Ivo Pekalski i paus och kastade in Egzon Binaku och Dardan Rexhepi. Ett skifte som hjälpte föga.

Araba inblandad i det mesta

Den väldige Araba var inblandad i många tuffa dueller, ofta med Simon Sandberg. I den andra halvleken delade han ut en armbåge på mittbacken utan att få så mycket som ett gult kort. Dryga tio minuter senare var det dags för Simon Sandberg att få en ny smäll i ansiktet, denna gången av Dan Keat som även han klarade sig undan varning.
På frisparken som följde, då Simon Gustafson kapat Araba i en tidigare situation kunde Stefan Rodevåg skarva fram bollen till Araba som petade in 2-0. Ett mål som blev matchens sista.
Segern för Falkenberg innebär att laget lämnar den absoluta bottenstriden. Laget har nu tre poäng ner till Örebro som ligger på kvalplats. Häckens tappade poäng gör att laget cementerar sig i mitten av tabellen.

Publicerad 2015-05-25 kl 20:56