TV: Ingelsten glödhet i ösregnet - Falkenberg sänkte Åtvid

Falkenbergs FF

Det var som en kalldusch - i 90 minuter. Men Falkenbergs fotboll funkade bra i ovädret.
3-0 mot Åtvidaberg var 50:e hemmamatchen i rad där Falkenberg gjorde mål.

Efter några svajiga veckor med tre förluster och 13 insläppta mål på fyra matcher, såg Henrik Larssons lag stabilt ut igen.

Men vädret var ostadigt. Regnet vräkte ner över Falkenbergs IP, och stundvis blåste det kraftigt.
Blötast och mest motvind var det för Åtvidaberg. Gästerna hade bollen mycket men spelade ofta i sidled. Och när hemmalaget bröt gick det snabbt.

Som i 14:e minuten när Alberis da Silva sparkade bollen rakt på en gultröja. Christoffer Carlsson frispelade Patrik Ingelsten i djupled. Ingelsten sköt inte, utan serverade Stefan Rodevåg ett tomt mål att sätta 1-0 i.

I 37:e minuten sköt Ingelsten - två gånger. Först ett skott med högern som blockades, sedan ett med vänstern som gick in mitt i målet.

Efter 2-0 var det motigt så att det räckte och knäckte östgötarna. Falkenberg fortsatte att prioritera försvarsspel och göra giftiga omställningar. På en sådan lyfte Anton Wede in 3-0 på slutet.

Tidigt i andra halvlek släppte Åtvidaberg in Victor Sköld, som ifjol var Falkenbergs suveräna skyttekung i superettan. Han hade ett halvdant skott mot sitt gamla lag, inte mer.

Publicerad 2014-08-17 kl 15:59