TV: Trots storförlust - Falkenberg har allt i egna händer

Falkenbergs FF

Derbyförlusten mot Halmstad innebär att Falkenberg fortfarande riskerar nedflyttning.
Men laget har allt i egna händer.

Henrik Larsson.

Halmstad hade redan säkrat nästa säsongs allsvenska kontrakt före hemmaderbyt mot Falkenberg. FFF kunde ha gjort samma sak om de hade vunnit mot lokalrivalen på söndagskvällen. Men efter HBK-seger med 4-0 på Örjans vall kommer Falkenbergs öde att avgöras i den allra sista omgången.

Halmstad var effektivt och avgjorde matchen med två snabba mål i matchminut 26 och 27. Det var bara 77 sekunder mellan Mikael Bomans 1-0 och Marcus Antonssons 2-0-mål. I den andra halvleken spelade hemmalaget ut från start och gjorde tidigt två mål med fem minuters mellanrum.

Marcus Antonsson hade lite av en show, gjorde två mål själv och spelade fram till ytterligare ett. Nästjumbon Mjällby möter Kalmar borta på måndagen och kan ta sig upp på kvalplats - en poäng och en plats bakom Falkenberg.

Hallänningarna riskerar nu att bli passerade av både Mjällby och Gefle, som fortfarande har kvalplatsen.

På lördag - i den sista omgången - möts FFF och Mjällby på Falkenbergs IP. För Falkenberg räcker det med oavgjort för att slippa kval och samtidigt säkra en plats i nästa års fotbollsallsvenska.

Publicerad 2014-10-26 kl 21:50