IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Jämnt och intensivt mellan lagen
Malmö FF mötte den danska ligatvåan i lagets tredje träningsmatch under juni. För FC Midtjylland var detta den första sedan Superligaen avslutades för en månad sedan; trots det höll gästerna ett bra tempo mot MFF. Midtjylland hade övertaget inledningsvis och skapade matchens första målchans. MFF åt sig in i matchen och Antonio Colak styrde ett närskott utanför i den 20 minuten. Det var halvlekens bästa chans, tillsammans med Gustav Isaksens skott som smet strax utanför Johan Dahlins stolpe tio minuter senare. Tre minuter pausen skulle Colak få ett ännu bättre läge på ett inlägg från Felix Beijmo, men nicken gick rakt på Elias Olafsson i danskarnas mål.

Colaks missar kostade
Dessa brända chanser skulle straffa sig. I den 51:a minuten sköt FCM:s Mikael Anderson in ledningsmålet från en position utanför straffområdet. Tre minuter senare placerade Anders Dreyer in 0-2 vackert efter att Lasse Nielsen inte fått iväg bollen från straffområdet. Strax efteråt gavs Colak ett nytt läge inne i straffområdet, men nicken gick rakt på Olafsson. MFF:s anfallare borde förstås gjort mål på någon av alla chanser. Den oväntade målskytten blev istället högerbacken Felix Beijmo, som placerade in Veljko Birmancevics skott med vänsterfoten i den 77:e minuten. Midtjylland fick sina kontringsmöjligheter och borde gjort ett till mål - men under slutkvarten hade MFF ett ordentligt tryck mot det danska målet. På tilläggstid fick Pavle Vagic ett öppet läge, men motståndarlagets främsta spelare idag, Elias Olafsson, räddade återigen.

Bra MFF-insats inför CL-kvalet
Malmö FF har förutom denna match även en match mot det danska andraligalaget HB Köge inplanerad ikväll, där en mer reservbetonad startelva kommer användas. Matcherna blir de enda som MFF får mot internationellt motstånd innan Champions League-kvalet drar igång om cirka tio dagar mot lettiska FC Riga. Under en sämre första halvlek försökte MFF variera mellan ett direkt spel och crossbollar ut mot främst Jonas Knudsen på vänsterkanten. Det fungerade okej med det snabba spelet – i andra halvlek visade MFF dock att de även kunde rulla ut ett, förvisso reservbetonat danskt lag. De himmelsblå hade önskat fler matcher av detta snitt inför CL-kvalet, men får sägas vara redo efter denna holmgång. Utöver missarna är det främst några defensiva missag de kommer gräma sig över.

Birmancevic bakom MFF:s uppryckning
Några spelare stack ut på ett positivt sätt. Beijmo hade det ganska jobbigt på sin högerbacksposition men kunde ändå göra sitt första mål sedan återkomsten till klubben förra året. Vagic hade vissa svårigheter i spelet med, men 21-åringen visade att han har ett stort spel i sig och vågar spela lite svårare även mot tufft motstånd. Adi Nalic hittade in i sin nummer tio-roll och var väldigt aktiv efter pausen. Bäst i andra halvlek var inhopparen Birmancevic som rörde runt ordentligt på sin vänsterkant och så här höll på att sätta ett kvitteringsmål på ett friläge mot slutet.

Midtjylland är ett klasslag
Malmö FF behöver inte skämmas för den här förlusten. FC Midtjylland kommer från ett Champions League-deltagande förra säsongen som innebar matcher mot Liverpool, Atalanta och Ajax – en några riktigt bra insatser mot dessa lag. Europarutinen visade de mot MFF trots en viss ringrostighet. Högerbacken Joel Andersson kom inte spel och mittfältaren Jens Cajuste är som bekant iväg på EM-uppdrag. Här fanns ändå en hel del kvalitet som understryker att Midtjylland är ett klasslag med skandinaviska mått mätt.

Publicerad 2021-06-27 kl 17:05

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.