FEM SPANINGAR: "Kiese Thelin visade klassen - framför Janne Andersson"

MALMÖ. Malmö FF vände och slog Kalmar med 2-1 efter två mål i andra halvlek av MFF:s Isaac Kiese Thelin.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

Roteringen lyckades inte i Malmö
Man kan anta att Malmötränaren Jon Dahl Tomasson hade matchen mot Hammarby om fyra dagar i åtanke när han roterade om i startuppställningen. Där fanns varken Fouad Bachirou eller Ola Toivonen och MFF startade med en helt ny anfallsuppställning för säsongen. Marcus Antonsson började i Toivonen-positionen bakom Isaac Kiese Thelin och Jo Inge Berget fick någon slags fri roll till höger. Antonsson löpte till sig ett friläge som borde förvaltats bättre - annars föll uppställningen platt i första halvlek. Dahl Tomasson bytte direkt in Toivonen efter halvtid och förbättringen blev markant med Toivonen i andra halvlek.

Janne Andersson på plats - ögonen på Ahmedhodzic?
Förbundskaptenen Janne Andersson satt på Eleda Stadion. Anel Ahmedhodzic lär definitivt vara i hans blickpunkt dessa dagar - mittbacken hade dock inte sin bästa match. Redan efter tre minuter drog han på sig en varning och kunde fått ytterligare en när bollen tog på hans hand och Kalmar fick straff. Ahmedhodzic behövde inte ägna sig åt så mycket försvarsspel och var solid i övriga aktioner. 21-åringen kommer ändå inte vara nöjd med att sätta just det avtrycket på matchen inför Andersson.

Amin Sarr får chansen istället för Prica
Allsvensk debut i 2-1-segern mot Östersund för tre dagar för 19-åringen. Idag fick Amin Sarr hoppa in igen och ordnade en straff på tilläggstid som Kiese Thelin sedan missade. Sarr är en något annorlunda anfallstyp i MFF. Han är en djupledslöpare, mer direkt men samtidigt fysisk och stark i kroppen. I dessa två matcher har samtidigt Tim Prica petats från truppen. Det kan vara en signal om både Pricas form och eventuella flyttönskemål. Just nu kan ingen klandra Dahl Tomasson för att göra den här anfallsprioriteringen.

Det satt långt inne men Kiese Thelin visade klassen
Efter besvikelsen med IFK Norrköpings 1-1-mål i slutminuterna på Eleda Stadion i måndags gjorde Malmö FF det absolut mest nödvändiga och vann veckans efterföljande matcher mot Östersund och Kalmar. Bedrövelsen i första halvlek lyftes av Ola Toivonens inhopp och en bättre rörlighet efter paus. Segern satt ändå långt inne efter ett antal missade målchanser. Men Kiese Thelin visade klass med två starka prestationer vid målen och MFF är sex dagar efter det senaste poängtappet fyra poäng efter Norrköping - som förlorade mot Sirius. Till slut var det kanske Kiese Thelin som skickade den starkaste signalen till Janne Andersson, trots en straffmiss i slutet.

Kalmar tappade ledningen sent igen
Kalmar FF har det inte lätt. Detta var lagets sjätte raka förlust varav de tre senaste har kommit sedan laget tagit ledningen i matchen. KFF gjorde en bra första halvlek och var effektivt sett till hur lite de skapade framåt. Andra halvlek fick i stort sett bara ägnas åt försvarsspel och laget höll inte ut den här gången heller sedan Kiese Thelin gjort 2-1 i minut 89. Hur mycket sätter den här negativa grejen sig på huvudena i den unga truppen när slutskedet vankas i matcherna?

Publicerad 2020-07-19 kl 17:10

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.