FEM SPANINGAR: "Sarr behövde den här insatsen"

MALMÖ. Malmö FF besegrade Elfsborg i dagens träningsmatch med 2-0. Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

Hettan satte spår på matchen
Det var närmare 30 grader vid matchstart på Eleda Stadion. Givetvis satte också värmen sin påverkan på tempot i matchen, som var lågt under i stort sett hela matchen. Under de första 45 minuterna skapade lagen varsitt läge bara – Elfsborgs Christopher McVey sköt utanför på en Johan Larsson-frispark, och Søren Rieks som avslutade rakt på Tim Rönning i ett fritt läge.

Sarr behövde det målet
Men på tilläggstid kom ett mål lite från ingenstans. MFF:s 20-åring Amin Sarr har haft en tuff vår och bara fått en timmes speltid i allsvenskan. I den tredje tilläggsminuten drev högeryttern upp ett anfall och väggspelade med Adi NalicSarr fick tillbaka bollen och placerade ett hårt vänsterskott förbi Rönning i Elfsborg-målet. I den 57:e minuten spelade han fram till Antonio Colaks 2-0-mål. Utöver poängen stod Sarr också för ett bra defensivt arbete. Han behövde den här insatsen för självförtroendets skull.

Ingen effekt på Elfsborgs byten
MFF kontrollerade en andra halvlek som öppnades upp och där fler ytor gavs. Elfsborg skapade några halvchanser, och spelade okej, men kom inte till det heta läget – snarare var hemmalaget närmare ett tredje mål. Elfsborg gjorde tre byten i halvtid – och ytterligare sex under mitten av andra halvlek. De fick ingen effekt på dessa mer än en bra period under halvlekens inledning. Trots värmen väntade MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson till den 77:e minuten med sitt första byte. Totalt gjorde han bara två byten under halvleken, och MFF kunde kontrollerat bevaka en 2-0-ledning som stod sig mot slutet.

Nästa generation Holmén i Elfsborg
I den 66:e minuten byttes 36-årige Samuel Holmén in på planen. Elfsborgs-veteranen är farbror till Kevin Holmén – född 2001, som hoppade in knappt tio minuter senare. Efter bröderna Samuel och Sebastian (proffs i nederländska Willem II) är nästa generation Holmén snart redo. Mittfältaren Kevin Holmén har tidigare bara gjort ett kort inhopp i svenska cupen-matchen mot Falkenberg tidigare i år, och antecknades för ett gult kort idag.