FEM SPANINGAR: "Var klasskillnad - Berget gav Djurgården bensin"

Djurgården körde över Malmö FF och vann med 3-1.
Nicklas Bärkroth och Magnus Eriksson. Och MFF:s försvar hade det tufft.

Höjdpunkter: Djurgården besegrade MFF i stormötet
Bärkroth: "Vi kommer bli svårslagna"
1:23
Holmberg: "Vi käkar upp dem"

MFF:s svaga trend på Tele2
Åtta tävlingsmatcher på Tele2 utan seger. Malmö FF har haft det oerhört svårt på den arenan. Mellan Djurgården och MFF på Tele2 blev det alltså 3-1 nu, 2020 blev det 3-2 Dif, 2019 1-1, 2018 3-0 Dif, 2017 1-0 MFF, 2016 3-1 Dif.

... men Dif var helt enkelt bättre
Inför matchen gav Jo Inge Berget Djurgården bensin och sa att Malmö FF är mycket bättre. Några timmar senare så fick Berget se ett Djurgården som var mycket bättre än MFF. Första 30 minuterna var inget annat än klasskillnad. Efter åtta minuter hade hemmalaget haft två jättelägen.

Efter sex minuter slog Edward Chilufya ut Erdal Rakip och kom fri och träffade stolpen. Två minuter senare vände Djurgården ut spelet till höger och hittade yta bakom Jonas Knudsen. Axel Witry slog in bollen i straffområdet till Kalle Holmberg som tyckte till och Franz Brorsson räddade på mållinjen.

Djurgården hitta hela tiden ytor bakom Eric Larsson och Jonas Knudsen. MFF klarade inte av att etablera anfall.

Efter 27 minuter var det dags för nästa chans. Jacob Une Larsson slog ut MFF:s mittfält med en rak boll till Rassmus Schüller som hittade vidare med en rak boll till Holmberg som kom fri och träffade stolpen.

Efter fyra omgångar är det inget snack om att Djurgården har varit seriens bästa lag. Det som har imponerat, som även gjorde det mot MFF, var att man vann efter att ha spelat bra, man hade ingen respekt och försvarade sig lågt, utan det var hög och bra press. Djurgården fokuserar på sitt spel och anpassar sig inte så mycket efter motståndet.

Imponerande attityd av Bärkroth
Åtta starter 2019 och lika många 2020. Inför årets säsong värvades Albion Ademi in och Nicklas Bärkroth fick fortsätta sitta på bänken. Men han knöt näven, krigade på träningarna och var bra varje gång han fick hoppa in. Och till slut kom startchansen - och då tog han den. Mot Malmö FF gjorde Bärkroth skillnad och svarade för två mål och en assist. Det är en attityd och inställning som imponerar.

Magnus Eriksson har hittat rätt i ny roll
Magnus Eriksson har ändrat om från målskytt till framspelare. Efter fyra matcher har han gjort fyra assist i en roll på det centrala mittfältet. Eriksson har anpassat sig snabbt till den nya rollen och har imponerat stort. ”Mange” och mittfältskollegan Rasmus Schüller kompletterade varandra bra och var riktigt bra mot Malmö FF. På måndagen spelade Eriksson fram till Bärkroths 1-0, och vid 3-0 stal han Anel Ahmedhodzic svaga uppspel och slog sedan ut bollen till Bärkroth som sedan tog sig förbi Ahmedhodzic innan han tunnlade Marko Johansson.

MFF:s försvar hade att göra
Djurgården hade hållit nollan mot Elfsborg och IFK Norrköping. Malmö FF hade inte hållit nollan i någon av sina matcher. Det gjorde man inte heller mot Djurgården utan då släppte man inte tre mål. MFF:s försvarare hade väldigt svårt med Djurgårdens höga press och blottade sig gång på gång i ytor bakom sina ytterbackar. Innan första målet tvingades Erdal Rakip täcka upp och försvara i en mot en mot Chilufya, i ytan bakom Jonas Knudsen. Chilufya tog sig förbi, blev fri och träffade stolpen. Sedan slog Une Larsson ut MFF:s anfall och mittfält med en boll till Schüller, som satte vidare mellan Knudsen och Brorsson, till Holmberg som blev fri och träffade stolpen.

Vid 0-1 hittade Magnus Eriksson in mellan Eric Larsson och Anel Ahmedhodzic.

Vid 0-2 fick Bärkroth måtta ett inlägg från vänster och Witry kämpade sig framför Knudsen och satte bollen i mål.

Vid 0-3 slog Ahmedhodzic ett svagt uppspel rakt på Magnus Eriksson, som hittade ut till Bärkroth som sedan tog sig förbi Ahmedhodzic innan han tunnlade Marko Johansson.

Publicerad 2021-05-03 kl 20:56