Fofana frälste Varberg - nykomlingen ny tabelltrea

Varbergs Bois och Kalmar FF såg ut att dela på poängen.
Men med tio minuter kvar att spela frälste Adama Fofana hemmalaget och såg till att skjuta upp hallänningarna till tredjeplats i tabellen.

Kalmar FF var det laget som var närmast att spräcka nollan i början av matchen – men Varbergs målvakt Stojan Lukic var med på noterna och stod emot försöket. KFF var dessutom det lag som skapade flest chanser inledningsvis – och hemmalagets första avslut på mål kom först efter 43 minuters spel.

0-0 i paus.

Varbergs bästa målchans kom 25 minuter in på den andra halvleken, men Gustaf Norlins avslut gick tätt utanför. Dessförinnan var gästernas Nils Fröling nära att ge smålänningarna ledningen – men återigen var Lukic med och svarade för en fin räddning.

Länge såg mötet ut att sluta mållöst, men efter en väldigt tilltrasslad situation kunde Adama Fofana göra 1-0 för Varberg med tio minuter kvar att spela – ett mål som blev matchens enda.

Segern tar upp Varberg på tredjeplats i tabellen – Kalmar placerar sig på tolfteplats.

Varberg: Lukic - Lindner, Birkfeldt, Zackarisson - Liljenbäck, Le Roux, Ejupi, Krezic - Tranberg, Johansson, Norlin

KFF: Johansson - Löfkvist, Arokoyo, Aliti, Nouri - Romarinho, Gustafsson, Ingelsson - Jansson, Herrem, Fröling