FÖRSÄSONGSKOLL: AIK:s galna upphämtning och Blåvitt-talangen imponerade

Träningsmatcherna rullar på för de allsvenska lagen.
Här är en kort genomgång av dagens försäsongsmatcher.

Niclas Eliasson, AIK.

AIK stod för en närmast galen vändning mot FC Lahti. Titelutmanaren såg ut att gå mot en mycket tung förlust hemma mot finska fjolårstrean när Mika Aaritalo satte 3-0 i den 75:e minuten.

Då verkade något hända. I matchminut 78 gjorde Nabil Bahoui ett första reduceringsmål. Bara tre minuter senare gjorde inhoppade Niclas Eliasson 2-3 och i den 87:e kom 3-3 via Kenny Pavey. Eliasson fastställde sedan vändningen på stopptid när han skjuter in 4-3. Fyra mål på lite mer än tolv minuter, alltså.

I Småland skulle Kalmar ta en säker seger mot IFK Berga. Papa Diouf och Archford Gutu gjorde båda mål när Peter Swärdhs gäng tog en bekväm 2-0-seger i säsongens första match.

På Nya Parken var IFK Norrköping nära att komma undan med segern mot Djurgården, men nyförvärvet Daniel Sjölund (med bekant förflutet hos Blåränderna) fick se sin straff räddad och matchen slutade 0-0.

På ett snöigt Valhalla IP tog IFK Göteborg emot Nordsjälland. Svenskarna låg under i paus men klarade ett oavgjort resultat efter att en av planens bästa spelare - Gustav Engvall - på volley slagit in ett inlägg från Emil Salomonsson.

Publicerad 2015-01-24 kl 16:04