FÖRSÄSONGSKOLLEN: Målvaktstabbe när HBK föll mot FCK

Här är resultaten från matcherna.

FC Köpenhamn–Halmstads BK 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Bashkim Kadrii, 2-0 Youssef Toutouh, 3-0 Andrija Pavlovic.

Det danska topplaget FC Köpenhamn startade med en något reservbetonad elva utan en ende svensk. HBK mönstrade dock ett namnstarkt lag med bland andra Sead Haksabanovic från start.

FCK blev numret för stort för den allsvenska nykomlingen. Med fem minuter kvar av den första halvleken gjorde Bashkim Kadrii 1-0, efter att HBK:s målvakt Malkolm Nilsson stått för en tabbe när han misslyckats med att dribbla av Kadrii och gett motståndaren öppet mål. I den andra halvleken byttes Robin Olsen, Ludwig Augustinsson, Erik Johansson och Mikael Antonsson in i FCK:s lag och slutresultatet skrevs sedan till 3-0.

Japanske anfallaren Kosuke Kinoshita, som är på väg att skriva på för Halmstad, spelade hela den andra halvleken för HBK.

Jönköpings Södra-Husqvarna FF 2-0 (2-0)
Mål:
1-0 Dzenis Kozica (straff), 2-0 Daryl Smylie

Jönköpings Södra spelade traditionsenligt sin premiär i Elmiahallen mot grannklubben Husqvarna och det blev seger för det allsvenska laget.

Efter 25 minuter satte J-Södra 1-0. Husqvarnas målvakt Sulejmen Sarajlic rev ner Jönköpings anfallsvärvning Arni Vilhjalmsson och den efterföljande straffen förvaltade Dzenis Kozica väl. Tio minuter efter 1-0-målet satte Daryl Smylie 2-0, på volley.

Jönköping gjorde nio byten i paus och lät fyra provspelare visa upp sig. Det rör sig om vänsterbacken Sergio Diaz, innermittfältarna Antonio Garcia och Ignacio ”Nacho” Suarez och anfallaren Victor Ribeiro enligt jnytt.se.

Ranheim-Östersunds FK 1-3 (1-1)
Mål:
0-1 Johan Bertilsson, 1-1 Simen Raaen Sandmael, 1-2 Ludvig Fritzson, 1-3 Ken Sema

Det blev en lyckad tur till Trondheim för Östersund, som kammade hem en 3-1-seger mot Ranheim. Nyförvärvet från Gefle, Johan Bertilsson, satte 1-0 redan i den 18:e minuten efter inspel av Curtis Edwards, men tio minuter senare kvitterade hemmalaget.

I den 56:e minuten nickskarvade dock ett annat nyförvärv, Ludvig Fritzson som hämtats från Degerfors, in 2-1 till Östersund. Och i den 82:a minuten sköt Ken Sema, som var med landslaget på januariturnén i Abu Dhabi nyligen, in 3-1 från nästan halva plan enligt Östersunds-Posten.

Vasalunds IF-AIK 0-4 (0-2)
Mål: 0-1 Stefan Ishizaki, 0-2 Daniel Sundgren (straff), 0-3 Albin Linnér, 0-4 Amin Affane