TV: Gefle vände underläge och vann Norrlandsderbyt

Ledning med 1-0 och stabilt spel.
Då drog Gif Sundsvalls mittback Robin Tranberg på sig ett rött kort.
Sedan vände Gefle och vann det allsvenska Norrlandsmötet.

Redan i den åttonde matchminuten tog Gif Sundsvall ledningen med 1-0 genom Stefan Silva, 26-åringens första mål i allsvenskan. Inlägget kom från Eric Larsson på högerkanten som måttade vad som såg ut som ett inlägg i luften, men bollen gick - medvetet eller inte - efter marken in till en fristående Silva som placerade in bollen.

Med det tidiga ledningsmålet i ryggen hade "Giffarna" därefter det mesta av spelet, utan att skapa några större farligheter. Gefle då? Ja bortsett en fin frispark signerad Simon Skrabb, som tvingade Gif-målvakten Tommy Naurin att sträcka ut ordentligt, syntes inte mycket av Gävlelaget i första halvleken. En halvlek som underhållningsmässigt allmänt följde den tidiga apriltemperaturen i Sundsvall: kylslaget.

Direkt i andra halvlek steg dock temperaturen ordentligt: Sundsvalls Robin Tranberg kom sent in i en duell och med båda fotsulorna mot Gefles Jonas Lantto. Domare Kristoffer Karlsson tvekade inte utan Tranberg fick direkt syna det röda kortet.

Med en mittback kort tvingades Sundsvall till ett byte, ut med målskytten Silva och in med AIK-lånet Noah Sonko Sundberg.

I spel elva mot tio kunde gästerna flytta upp spelet och med klockan på en timme spelad kom kvitteringen, genom Anders Bååth, som likt Stefan Silva i första halvlek, enkelt pricksköt in bollen i nät.

Efter kvitteringsmålet sjönk tempot återigen och många i publiken satt nog och väntade på slutsignalen och delad pott. Men med fem minuter kvar att spela stack inbytte Dioh Williams upp och avgjorde för Gefle.

Se Gefles vändning mot Gif Sundsvall i spelaren ovan.