TV: Gefle-succé på nya arenan - slog Sundsvall med 3-1

Fest, fullsatt och ett första historiskt mål redan efter två minuter och 52 sekunder. Snacka om succé när Gefle invigde nya Gavlevallen med en 3-1-seger i säsongens första Norrlandsderby mot Gif Sundsvall.

Målet var inte bara det första på nya arenan, det var Gefles i särklass snabbast gjorda mål den här säsongen också. Övriga mål har kommit efter en dryg halvtimmes spel eller senare.

Nu rasslade det till precis efter att de 6 500 personerna på läktarna hade hunnit sätta sig tillrätta.

Historisk målskytt: Johan Bertilsson. Men han var inte ensamt inblandad i målet som föregicks av en rad "oh" och "ah" på läktarna.

Öppet mål

Jonas Lanttos inlägg från högerkanten landade nämligen perfekt hos Johan Oremo som med en stenhård nick tvingade Sundsvallsmålvakten Tommy Naurin att kasta sig till vänster. Detta samtidigt som han motade bollen rätt ut - framför fötterna på Johan Bertilsson - som klippte till med högern.

Geflemittfältarens skott skar sedan genom målgården, in i det nu helt öppna målet.

Sundsvallsbacken Jón Gudni Fjólusons tå styrsnuddade möjligen vid bollen, som hade gått in ändå.

Drygt fyra minuter efter paus kom nästa måljubel för hemmafansen då Dioh Willlams nickade in 2-0.

Johan Oremo fastställde sedan segern i slutet av andra när han var starkast i en duell med Stefan Åhlander och avslutade den tvekampen genom att distinkt skicka in 3-1 vid sidan av Naurin.

Svårt mot Gefle

Gefle och Gif Sundsvall har nu mött varandra sju gånger i den högsta serien — utan att giffarna har lyckats besegra norrlandsrivalen.

Det är i stället Gefle som har vunnit fem av matcherna samt hållit oavgjort i de två övriga.

Så den sviten är intakt.

Men en svit bröts faktiskt den här kvällen. Gefle hade inte släppt in ett enda mål under årets tre första allsvenska matcher på Strömvallen före flytten. Nu reducerade gästernas Johan Eklund i 73:e minuten (2-1).

Publicerad 2015-05-20 kl 21:13