TV: Största fotbollshändelsen på Strömvallen: Gefles galna vändning mot MFF

Se tillbaka på den största fotbollshändelsen på Strömvallen - listat av Gefle Dagblad:
Gefles galna vändning från 0-3 till 4-3 mot Malmö i juli 2006.

Den sista matchen någonsin spelas på Strömvallen i kväll. Med anledning av det har Gefle Dagblad listat de största händelserna i arenans långa historia.

Den största fotbollshändelsen hittas på andra plats, bakom publikrekordet på fridrottstävlingen julispelen 1942. Händelsen inträffade den 23 juli 2006. Malmö FF hade tagit sig till en 3-0-ledning när domaren blåste av för halvtidsvila. En del av de 5903 åskådarna lämnade arenan i paus, men de som stannade kvar skulle få sig ett minne för livet.

Trotjänaren Mathias Woxlin var regissören bakom den största vändningen någonsin på Strömvallen. Först satte han dit 1-3 och 2-3 med bara två minuters mellanrum i inledningen på den andra halvleken. Daniel Westlin kunde sedan snyggt chippa in kvitteringen innan det var dags för Woxlin igen.

Åtta minuter från slutet dundrade Woxlin in bollen från straffpunkten och supervändningen var ett faktum.

Se Gefles galna vändning i klippet ovan!

Publicerad 2015-04-30 kl 16:25