TV: Tung förlust för Gefle - Mjällby kan gå om på måndag

Gefle

Gefles läge i den allsvenska bottenstriden blev ännu sämre av 1—3 borta mot Häcken. Nu får gästrikelaget hoppas att konkurrenterna kammar noll när näst sista omgången fullbordas.

Häcken har haft en bedrövlig höstsäsong på Gamla Ullevi, den tillfälliga hemvisten medan nya Rambergsvallen byggs, med sex hemmamatcher i rad utan seger. Hisingslaget har ibland saknat rätt attityd och skärpa i och runt straffområdena, trots spelövertag.

Det fick Gefle sota för nu. Med löpvilja, spelglädje och ett rörligt 3—5—2 gjorde Häcken 2—0 inom 18 minuter.

- Det var självklart en riktig uppförsbacke, med två lite simpla mål, tycker vi, säger Johan Oremo, som nickade in Gefles reducering i andra halvlek.

Den 28-årige anfallaren hade flera goda chanser före målet, och var en av Gefles ljusglimtar denna lördag.

- Kul att se att Johan Oremo skapar så mycket och också fick göra mål, vilket var ett tag sen, säger tränaren Roger Sandberg.

Häcken kan bli trea

I slutminuterna jagade Gefle en kvittering, men fick se Carlos Strandberg kontra in 3—1 för hemmalaget.

Häcken har därmed kvar chansen att bli trea i allsvenskan, och få kvala till Europa League nästa sommar.

Gefle är kvar på den allsvenska bottenstridens kvalplats. Men i de närmaste dagarnas matcher kan konkurrenterna ovanför dra ifrån, medan Mjällby kan gå förbi underifrån. Gefle riskerar att ligga under nedflyttningsstrecket inför hemmamötet mot Helsingborg i sista omgången.

Efter tio allsvenska säsonger i rad hänger Gefles existens i högsta serien löst.

- Vi har vetat om vår situation en längre tid. Det enda vi kan göra är att fokusera på nästa match, och se till att vinna den, framhåller Roger Sandberg.

Kval — en möjlighet

Han ser kvalspel som en möjlighet, inte ett hot, i detta läge. Och pratar gärna om att laget reste sig spelmässigt mot Häcken, trots en tung start.

Johan Oremo har svårare att ta med något positivt från Gamla Ullevi.

- Just nu är det rätt dystert, konstaterar målskytten.

Häckens inhoppare Alexander Jeremejeff krockade olyckligt med en motståndare efter bara några minuter på planen, och befaras ha fått en fraktur på underbenet.

Bara 819 åskådare såg Häckens sista hemmamatch 2014. Nya Rambergsvallen står klar nästa sommar.

Publicerad 2014-10-25 kl 17:53