Häcken lyfter efter segern: "Haft vår dipp nu"

4-1 mot Falkenberg. 3-1 mot Jönköpings Södra. För första gången i år har Häcken vunnit två raka matcher.
- Vi måste ha haft vår dipp nu, säger Martin Ericsson.

Häcken har hittat formen efter en säsongsstart fylld med skador och förluster.

Efter 4-1 mot Falkenberg besegrade laget nykomlingen Jönköpings Södra under onsdagskvällen.

Det blev 3-1 efter ett pausresultat på 2-0.

– Det betyder jättemycket att vi får en positiv trend. Vi har vetat att vi är ett bra lag, men man måste ju visa det också. Det räcker inte att säga det, konstaterar Martin Ericsson.

Hemmalagets målproduktion mot J-Södra tog fart redan i matchminut 16. Vänsterbacken Kari Arkivuo tog vara på en undannickad Samuel Gustafson-hörna och drog till direkt. Högerkanonen smet förbi den tidigare Häcken-målvakten Damir Mehic och in i mål. 1-0.

En kvart senare var det dags igen.

Efter att Fredric Fendrich spelat helt galet kunde Häcken ställa om. Nasiru Mohammed, tillbaka från skada, tog bollen och frispelade Samuel Gustafson som iskallt rullade in 2-0-bollen mellan benen på Damir Mehic.

– Vi vågade kliva riktigt högt och fick resultat av det. Det tycker jag att vi har saknat lite innan på hemmaplan. Men i dag var alla med och sprang och fajtades där ute. Det var kul att spela, säger Martin Ericsson.

Strax innan paus kunde Dzenis Kozica ha gett gästerna en väg in i matchen, men hans dunderskott tog i ribban.

Istället fortsatte Häckens dominans i den andra halvleken. 3-0 kom redan efter två minuter.

Lagkapten Martin Ericsson kilade in en boll i djupet till Alexander Jeremejeff som avslutade över målvakten. Anfallarens andra mål på lika många matcher.

Samme Jeremejeff fick ett utmärkt läge bara minuterna senare, men den gången räddades avslutet från nära håll.

Strax därefter försökte bortatränaren Jimmy Thelin väcka liv i sitt lag med ett trippelbyte. Det hjälpte inte.

Häcken hade full koll på tillställningen och kunde kontrollera de återstående minuterna.

Att J-Södra reducerade i slutminuterna, Pawel Cibicki slog in sin egen straffretur, gjorde ingenting.

– Segern var väl aldrig riktigt hotad, säger Samuel Gustafson som njuter av de två raka segrarna.

– Det är klart att det underlättar som fan när man vinner matcher. Man köper sig arbetsro och trygghet.

Häckens elva: Abrahamsson - Sandberg, Wahlström, Sudic, Arkivuo (Mensah, 75´) - Gustafson, Abubakari, Ericsson (Berggren, 75´) - Andersson, Jeremejeff, Mohammed (Andersson, 61´)

J-Södras elva: Mehic - Siwe, Calisir, Karlsson, Rönneklev - Fendrich (Svensson, 55´), Aasmundsen (Silka, 55´), Smylie - Kozica (Ogbu, 54´), Cibicki, Thelin

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.