TV: Ångestförlust för "Peking" - 1-2 i 90:e

Halmstad

Fem matcher utan seger och ett mål framåt.

IFK Norrköping befinner sig i något som liknar fritt fall i fotbollsallsvenskan.

1-2 mot Halmstad — och nu parkerar östgötarna på kvalplatsen.

När Mikael Boman elegant vände bort sin motståndare och prickade in segermålet i nästa sista ordinarie minuten tystnade Nya Parken.

Halmstad, med fyra segrar på fem matcher, gav en lektion i att fotboll handlar om effektivitet.

Spel- och chansmässigt dominerade Norrköping klart. Men när det inte lossnar framåt/förmågan saknas är det en fördel att se till att åtminstone hålla tätt bakåt. Den biten är Norrköping inget vidare på. Ännu en gång komponerade managern Janne Andersson om i fyrbackslinjen. Då blir det lätt virrigt. Halmstad — eller snarare Joseph Baffo — tackade och tog emot på tilläggstid i första halvlek.

När Johan Blomberg lyfte in frisparken var det ingen som hade koll på Baffo som ostörd nickade in 0—1.

Norrköpings desperata jakt gled över i frustration. Lagkapten Johansson snackade till sig en varning och är avstängd i helgens bortamatch mot Malmö FF.

Till slut kom kvitteringen Emir Kujovic, med förflutet i HBK, tryckte in 1—1 i 76:e minuten.

Janne Andersson bytte in offensiva spelare i Christoffer Nyman och Rawez Lawan.