TV: Halmstad körde över BP - 3-0 i bottenmötet

Halmstad

Halmstad tog ett rejält kliv från sistaplatsen. Efter 3—0 mot Brommapojkarna lämnades stockholmarna kvar längst där nere i fotbollsallsvenskans tabell.

Det var bottenångest i regnet på Örjans vall. För Halmstad släppte den snabbt tack vare två tidiga mål.

Båda gångerna var Gudjon Baldvinsson målskytt och Johan Blomberg framspelare — först med tanke och exakthet, sedan oavsiktligt och tursamt.

Ettan nickade islänningen kraftfullt in på Blombergs precisa hörna. Tvåan styrdes in via klacken på en ovetande Baldvinsson. BP-målvakten Ivo Vazgec slängde sig mot den stolpe som Johan Blombergs låga skott var på väg mot, men bollen studsade in över mållinjen någon helt annanstans.

Med 2—0 efter 22 minuter fanns inte mycket spänning kvar. Och när mittbacken Fredrik Liverstam helt ensam framför mål vrickade in 3—0 efter en hörna i 57:e minuten var matchen avgjord.

Brommapojkarnas ambitiösa bollinnehavsfotboll gav klen effekt framåt — men den öppnade för många farliga HBK-omställningar.

Utan avstängde lagkaptenen Pontus Segerström var BP:s försvar ihåligt och hemmalaget skapade mycket. Segern kunde ha varit större.

Halmstad gick upp på samma poäng som Mjällby, medan BP isolerades på jumboplatsen.

Halmstad: Lukic – Westerberg, Liverstam, Magyar, Baffo – Blomberg, Rojas, Gyan, Steindorsson – Boman, Baldvinsson.

BP: Vazgec – Björkström, Starfelt, Une Larsson, Jónsson – Martinsson-Ngouali, Hellberg, Karlström – Bärkroth, Sandberg Magnusson, Rexhepi.

Publicerad 2014-05-19 kl 20:14