TV: Halmstad tog första segern mot blekt Helsingborg

Halmstad

Halmstad tog säsongens första seger.

Det efter att ha slagit ett svagt Helsingborg med 2-1.

– Det är en oerhörd besvikelse, säger Roar Hansen till C More.

Slutresultatet 2-1 smickrar förlorande Helsingborg. Halmstad, hemma på Örjans Vall, gjorde två tidiga mål i början av de båda halvlekarna men hade sedan en hel drös chanser att utöka. Helsingborg såg oinspirerat ut och förlitade sig på att David Accam skulle producera på egen hand.

Målen? 1-0 var en fin frispark från Johan Blomberg som placerade in bollen från omkring 30 meter. Kvitteringen kom från förra årets målkung Mattias Lindström, innan Kristinn Steindorsson i början av andra halvlek petade in vinnande 2-1 till HBK efter en isländsk framspelning signerad Gudjon Baldvinsson.

– Det är en oerhörd besvikelse. De får ett tidigt mål och vi jobbar oss in i matchen. Sedan släpper vi in ett tidigt mål i andra, man blir trött. Sedan visar Halmstad bättre karaktär, säger HIF-tränaren Roar Hansen till C More.