TV: Hammarby höll undan - tre nya poäng till nykomlingen

Åtvidaberg har inte vunnit mot Hammarby sedan 1972. Inte gjorde man det i dag heller då man förlorade med 2-1 på Tele2-arena.

STREAMA PÅ MÅNDAG

I det grönvita hemmalaget väljer tränare Nanne Bergstrand att återigen lyfta in Stefan Batan och Nahir Besara in i startelvan. Just Besara som avgjorde derbyt mot Djurgården startade överraskande på bänken senast mot Malmö.

Inledningsvis så hade Hammarby mycket boll utan att skapa särskilt många målchanser.

Efter 22 minuter så gjorde Linus Hallenius 1-0 till Hammarby från passning av Måns Söderquist. Anfallaren kom smygande på bortre ytan i straffområdet och kunde skjuta in ledningen till hemmalaget.

Bara minuten efter var det dags för publiken att jubla igen då Johan Persson vann tillbaka bollen utanför straffområdet. "Sheriffen" fick bollen till Nahir Besara som sköt in 2-0 till Hammarby och arenan exploderade återigen.

Direkt efter målkavalkaden fick Linus Hallenius ett jätteläge då han kom fri inne i straffområdet men målvakten Henrik Gustavsson kom ut och räddade.

Fem minuter in i den andra halvleken så reducerade John Owoeri. Anfallaren var i veckan omdiskuterad då han blev fälld av FIFA till att böta 1,3 miljoner kronor. Men nu fick han istället visa att han kan hjälpa Åtvidaberg på planen då han sköt in 2-1 på Tele2-arena.

Efter målet pressade Åtvidaberg på för att lyckas producera fram en kvittering. Men Johannes Hopf eller annan vitklädd spelare stod konstant i vägen.

Det blev inga fler mål i matchen utan Hammarby fick alla tre poängen.

Publicerad 2015-04-25 kl 17:55