Helsingborg skrällde mot IFK Norrköping - dystra trenden fortsätter för Peking

HELSINGBORG. Helsingborgs IF vann en händelserik match mot IFK Norrköping med 3-2.
Avgörandet kom från Rasmus Jönsson, anfallarens första mål för säsongen.
- Det är en besvikelse att åka härifrån med noll poäng, säger Peking-managern Jens Gustafsson till Dplay.

Se Helsingborgs 2-1- och 3-2-mål samt Norrköpings 2-2-mål i Sporten i spelaren.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Matchen på Olympia fick en rivstart. Efter bara två minuter sprang sig bortalagets Christoffer Nyman loss och avslutade tätt utanför med vänsterfoten. Pekings ledningsmål skulle istället komma i nästa anfall. Alexander Fransson sköt ett skott som via Jakob Voelkerling Perssons fot gick över HIF-målvakten Alexander Nilsson.

Helsingborgs Martin Olsson drev sedan fram ett anfall ända in i offensivt straffområde, där han tacklades omkull av Lars Krogh Gerson. Anthony van den Hurk förvaltade straffen i mål i den nionde minuten.

Olsson fortsatte att styra med sin inläggsfot. Ett inlägg nådde Alex Timossi Andersson som nickade på Isak Pettersson, och i den 17:e minuten fick målvakten på nytt agera när Assad Al-Hamlawi sköt från ett bra läge. Bara två minuter senare skulle Timossi Andersson nick precis utanför på en hörna.

HIF:s ledningsmål kom i den 21:a minuten. Ett inlägg landade på Isak Bergmann Jóhannessons arm och hemmalaget tilldömdes en till straff. Pettersson räddade denna från van den Hurk, som var på tårna efter sin egen miss och rakade in 2-1.

Norrköping vaknade mot slutet av halvleken. Jonathan Levi skött ett skott i stolpens utsida från distans i den 32:a minuten och något senare hade Simon Thern ett läge som gick strax utanför. Däremellan hade Armin Gigovic ett avslut för Helsingborg som gick rakt på Pettersson.

Nyman hade några minuter in i andra halvlek ett nickläge som räddades av Nilsson, och Thern följde upp med ett skott strax över från distans. Peking inledde andra halvlek starkt och nyförvärvet Linus Wahlqvist tvingade Nilsson till ytterligare en räddning.

2-2 kom i den 62:a minuten och var ett väldigt vackert fotbollsmål. Bergmann Jóhannsson väggspelade med Fransson och avslutade med vänsterfoten rakt i krysset.

Andra halvleks första halva tillhörde bara Peking. De fick tre lägen inom loppet av någon minut med kvarten kvar. Först genom nickspecialisten Rasmus Lauritsen och sedan två gånger via Nyman, men Nilsson stod i vägen vid samtliga försök. HIF stack upp med ett läge i den 79:e minuten, en yttersida av inbytte Rasmus Jönsson som gick strax utanför via IFK-ben.

En minut senare skulle HIF oväntat återta ledningen när kontringslägena började uppstå. Inhopparen Joseph Ceesay ryckte sig fri på vänsterkanten och inspelet hittade Jönsson som vinklade bollen i mål, hans första för säsongen. 3-2, vilket blev matchens slutresultat.

- Det är ganska svåranalyserat. Vi var väl inte så spetsiga som vi önskade i första halvlek, men i andra halvlek är vi definitivt det. Vi gör en jättebra andra halvlek. Det är klart att det är en besvikelse att åka härifrån med noll poäng, säger Jens Gustafsson, manager i IFK Norrköping, till Dplay.

Segern var Helsingborgs andra för säsongen och det tar laget upp från nedflyttningsplats. Peking har nu gått fyra matcher utan att vinna.

Helsingborgs IF: Nilsson - Randrup, Diskerud, Olsson (K), Eriksson (utbytt 76') - Timossi Andersson, Gigovic, Voelkerling Persson (62'), Svensson (76')- Al Hamlawi (62'), van den Hurk.
Byten: Jönsson, Abubakari (62'), Ceesay, Tsouka (76')

IFK Norrköping: Pettersson - Wahlqvist, Krogh Gerson, Lauritsen, Bergmann Jóhannesson - Smith, Fransson (K), Thern - Levi (46'), Nyman, Haksabanovic.
Byten: Almqvist (46')

Gula kort: van den Hurk (5', 90' (rött kort)), Gigovic (29'), Abubakari (70'), Olsson (78')

-
-
Publicerad 2020-08-10 kl 20:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.