TV: David Accams två mål vände matchen - Chippen målskytt för Mjällby

Helsingborg

Helsingborg tog tre viktiga poäng på Strandvallen i bottenmötet mot Mjällby. David Accam blev matchhjälte i 2—1-segern.

Christian "Chippen" Wilhelmsson spelade från start för sitt Mjällby. Liksom mot Norrköping i förra hemmamatchen.

Drygt tjugo minuter hann gå, men då var det dags: "Chippen" sköt Mjällby till 1—0, vilket var återvändarens tredje mål i tredje matchen.

Då liksom nu plockade han fram trollerilådan, och Helsingborgs högerförsvar fick en del att tänka på. Han spelade hela matchen men mattades i andra halvlek.

Mjällby stod upp hyggligt, hade en pigg offensiv och bra defensiv utom när HIF:s David Accam raketsprintade loss.

Då kom kvitteringen, 1—1, en tåpaj i Mattias Aspers bort hörn. Ur snäv vinkel. Och uppvaktad av två försvarare.

Direkt efter gästernas kvittering hade Mjällby en boll nästan i mål på Kwame Bonsus nick.

Accam satte också 2—1 i den 58:e minuten, han hade bara att pricka bollen, efter Jere Uronens löpning och passning inåt.

Förlusten drog Mjällby ännu längre från ett säkrat allsvenskt kontrakt. Laget hade behövt vinna den här så kallade sexpoängsmatchen.

Helsingborg hoppade upp ett snäpp till mitten av tabellen.

Utan Accams löpningar och mål är det svårt att se en vinnare i dagens HIF.

Så startade lagen:

Mjällby: Asper – Ervik, Sudic, Ivanovski, Agardius – Nilsson, Nilsson, Blomqvist, Wilhelmsson – Håkansson, Bonsu.

Helsingborg: Hansson – Krafth, Larsson, Björkman, Uronen – Andersson, Holgersson, Pálsson, Boateng – Accam, Dahlberg.

Publicerad 2014-08-22 kl 20:33