TV: Helsingborgs tunga bakslag - sviten bröts med storförlust

Helsingborg

Helsingborgs förlustfria svit stoppades med dunder och brak hemma på Olympia.

Formstarka Halmstad vann med hela 4—1 och gick förbi skåningarna i den allsvenska tabellen.

Sju förluster på de elva inledande omgångarna av fotbollsallsvenskan, men sedan dess har Halmstad vaknat till. På de elva senaste matcherna har det blivit blott två förluster och fem trepoängare på de sju senaste matcherna.

Genom ett säkert och stabilt försvarsspel neutraliserade hallänningarna Helsingborgsstjärnan David Accam, som ryktas vara på väg bort från klubben, och 4—1 till bortalaget på Olympia på fredagskvällen var i underkant. Helsingborgs förlustfria svit stannade därmed på åtta raka matcher.

I den 26:e minuten kom 1—0 för Halmstad när målkungen Kristinn Steindórsson kunde nicka in sitt sjunde mål för säsongen utan att behöva lyfta från marken mot ett passivt hemmaförsvar. Sju minuter senare kom även 2—0 när Mikael Boman läckert styrde in ett lågt inspel.

Visserligen fick hemmalaget en fribiljett in i matchen när Mikael Dahlberg kunde trycka in reduceringen strax före paus, men chansen till poäng försvann direkt efter paus. I röran på en hörna kunde Antonio Rojas stänga matchen med sitt 3—1-mål i den 49:e minuten. I slutskedet rann anfallaren Mikael Boman igenom och blev tvåmålsskytt.

Publicerad 2014-08-29 kl 20:57