TV: VM-petad Accam avgjorde för HIF

Helsingborg

Petad ur Ghanas VM-trupp på morgonen.

På eftermiddagen gjorde Helsingborgs David Accam matchens enda mål hemma på Olympia mot Falkenberg.

Tidigt på söndagsmorgonen fick Helsingborgs David Accam beskedet att han inte får vara med på Ghanas äventyr i fotbolls-VM i Brasilien. En besviken Accam kastade sig på första bästa plan från Nederländerna till Sverige och han anlände till Olympia precis innan matchstart mot Falkenberg i allsvenskan.

Och i den 18:e minuten lämnade Accam bänken när anfallaren Robin Simovic gick sönder — i den 44:e minuten skickade 23-åringen in 1—0 bakom Falkenbergsmålvakten Otto Martler. Accams sjunde allsvenska mål för säsongen.

Utan Accam på planen har Helsingborg endast tagit en poäng på de två senaste omgångarna — och inte gjort något mål.

Helsingborg dominerade matchen och lägen för att utöka fanns, men det fanns även chanser för Falkenberg att kvittera. De bästa lägena hade anfallaren Stefan Rodevåg, men hemmamålvakten Pär Hansson svarade för starka ingripande två gånger om.

Accams mål blev matchens enda och nykomlingen Falkenbergs förlustfria svit stannade därmed på fem matcher. För tränaren Henrik Larsson var det den första tävlingsmatchen som tränare mot sin gamla klubb Helsingborg, där han avslutade elitkarriären hösten 2009.

HIF: Hansson - Krafth, Björkman, Johansson, Uronen - Sadiku - Smarason, Khalili, Gashi, Andersson - Simovic.

Falkenberg: Martler, Sjöstedt, Karlsson, Johansson, Eriksson – Björnsson, Keat, Wede – Donyoh, Rodevåg, Wede.

Publicerad 2014-06-01 kl 16:06