HIF:s domarilska efter HBK:s kvittering: ”Solklar frispark”

Helsingborgs IF hade 1-0 när det började närma sig minuterna av andra halvlek i första kvalmatchen mot Halmstads BK.
Då behövde Wede byta skor, och HBK gjorde 1-1.

Det var en fåordig Anton Wede, mittfältare i Helsingborgs IF, efter slutsignalen mot Halmstads BK. Han var indirekt inblandad i båda målen i 1-1-matchen, utan att göra något.

Det är 1-1 som stör honom. Wede var ute för att byta skor, och Helsingborgs IF hann inte att organisera sig igen. Han fick fråga från Fotbollskanalen kring det oturliga momentet.

- Oturligt? Det var solklar frispark på mittplan. Vi ska ha frispark där, situationen ska inte ens kunna uppstå.

Wede hade fått skorna trasiga efter en tackling, och Helsingborgs IF:s anfallare, Mikael Dahlberg eller Jordan Larsson, uppfattade inte att de skulle ut på vänsterkanten för att fylla upp. Dock hade HBK en spelare utvisad vid 1-1-målet.

Samtidigt var Wede också delvis inblandad i 1-0. Adam Eriksson kom fram centralt och hade Wede helt öppen ute på vänsterkanten, men sköt själv från 25 meter. Rakt upp i krysset.

- Jag skrek faktiskt på honom, att jag ville ha bollen där. Slå ett inlägg eller något, men det var bra att han inte lyssnade.