IFK Göteborg nollades i avbruten första match: "Får acceptera det"

Nyförvärvet Laurs Skjellerup ledde anfallslinjen när IFK Göteborg tog sig an Vendsyssel i årets första träningsmatch.
Då gick både dansken och laget mållöst – fram till att matchen avbröts efter ett strömavbrott med fem minuter kvar.
- Det är tidigt på säsongen, då får vi acceptera att allt inte är perfekt, säger Blåvitts tränare Jens Askou till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg spelade under fredagen sin första match för året. För motståndet stod Vendsyssel, till vardags i den danska andradivisionen, på bortaplan.

Inledningsvis bjöd lagen på en jämn historia där det blandades både vad gäller kvalitet, väder och underhållning. Med kvarten spelad började IFK Göteborg sakteliga ta över spelet allt mer med sitt effektiva presspel.

Det ledde till flera halvchanser, men utan resultat.

Efter 37 minuter var det i stället Vendsyssel som tog ledningen. Lucas Jensen vek in från högerkanten och avslutade rappt bredvid Elis Bishesari med vänsterfoten.

Med två minuter kvar till pausvilan var Lucas Kåhed ytterst nära att kvittera för IFK Göteborg, men avslutet styrdes ut till hörna i sista stund.

I den andra halvleken var IFK Göteborg det bättre laget på planen och var spelförande under stora perioder. Blåvitt skapade ett par lägen, bland annat genom inbytte 17-åringen Melvin Koliqi, men målen uteblev.

Med bara fem minuter kvar att spela drabbades arrangören av ett strömavbrott, vilket fick strålkastarljusen vid planen i Hjörring att ge upp och matchen fick avbrytas. Det innebar att IFK Göteborg fick resa hemåt med 0–1 i bagaget.

- Man vet aldrig vad som händer i fotboll. Tyvärr fick vi inte spela de sista fem minuterna. Det hade varit roligt att kanske få göra ett litet mål på slutet, men så är det. Spelarna fick springa lite extra i stället, säger tränare Jens Askou till Fotbollskanalen efter matchen.

Den blåvita insatsen i helhet bedömer dansken som blandad.

- Energin och viljan till att göra något var där. Kvaliteten var det i bland, men inte tillräckligt till att göra de målen som vi hade möjligheterna till, säger han.

- Vi blir lite för öppna. Vi förlorar bollen ganska lätt och det sliter mycket då. En ganska jämn match, men vi var inte tillräckligt skarpa i vårat genombrottsspel.

Att det blev en förlust i träningsmatchen viftar Jens Askou inte bort helt.

- Vi spelar för att vinna, så det är viktigt. Men det är inte det enda vi tittar på nu. Vi ska bli bättre och utveckla vårat spel och mindset. Jag tycker att spelarna försökte i dag, men när vi hade möjlighet att göra mål var vi inte tillräckligt skarpa. Det är tidigt på säsongen, då får vi acceptera att allt inte är perfekt.

IFK Göteborgs lag: Elis Bishesari - Emil Salomonsson (Oscar Pettersson 46), Gustav Svensson (Ben Magnusson 66), Sebastian Hausner (Johan Bångsbo 46), Oscar Wendt (Anders Trondsen) - Abundance Salaou, Adam Carlén (David Perez 74), Lucas Kåhed (Melvin Koliqi 46) - Thomas Santos (Rasmus Nåfors Dahlin 74), Laurs Skjellerup (Gustaf Norlin 66), Arbnor Mucolli (Linus Carlstrand 74).

Vendsyssels lag: Marcus Bundgaard - Mathias Haarup, Mathias Jakobsen, Olu Oyeguenie, Emil Arendrup - Simon Ayo Okusun, Victor Mpindi, Oskar Öhlenschlaeger - Lucas Jensen, Lasse Steffensen, Carl Lange.

Publicerad 2024-01-19 kl 17:35