TV: Blåvitt mästare i cupen efter stark vändning mot ÖSK

GÖTEBORG: Succéstarten på årets säsong fortsätter för IFK Göteborg. Mot Örebro dominerade man finalen och vann efter mål av Vibe och Rieks.

Final i Svenska Cupen på Gamla Ullevi. Ja, vilka som hade stödet från läktaren behöver man inte ha vidare hög IQ för att räkna ut. Inför kokande läktare tog Blåvitt tag i taktpinnen direkt och pressade Örebro högt i plan. Gästerna såg stressade ut och Nordin Gerzic blev allt för isolerad längst fram i plan.

Men det var Örebro som tog ledningen genom nyttige Ayanda Nkili som avancerade och sköt via Thomas Rogne. Bollbanan ställde John Alvbåge helt och Örebro kunde gå till pausvila som cupmästare.

Tidigt i den andra halvleken rann Ahmed Yasin igenom på en kontring och var riktigt nära att utöka till 2-0.

Matchens mest omdiskuterade situation kom efter 50 spelade minuter. Sören Rieks gick omkull på straffområdeslinjen (straff?) fick frispark samtidigt som Sebastian Eriksson dundrade in bollen från distans. Eriksson blev skogstokig på domare Martin Strömbergsson som redan blåst i pipan.

Mycket av det offensiva spelet i Göteborg handlar om en viss dansk trio. Fjolårets skyttekung skulle visa vägen för Blåvitt när han nickade in Emil Salomonssons stenhårda inlägg.

När Sören Rieks petade in 2-1 efter ny framspelning av Salomonsson höll Gamla Ullevi på att koka över.

Några fler mål bjöds inte publiken på Gamla Ullevi. IFK Göteborg tog ännu en titel samtidigt som Örebros tunga säsong bara fortsätter.

Gladast av alla? Antagligen Elfsborg som tack vare Göteborgs seger får en plats i Europa League-kvalet.

Se höjdpunkterna från IFK Göteborgs cupvinst i Sporten-sändningen i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-05-17 kl 19:31