TV: Göteborg bröt måltorkan - spelade oavgjort borta mot MFF

IFK Göteborg

Malmö FF tog ledningen två gånger om i mötet mot Göteborg och såg länge ut att rycka i guldstriden. Men Blåvitt svarade och Gustav Engvall räddade poäng med sitt första allsvenska mål.

Fyra mål och bud på fler var det när Malmö och Göteborg spelade 2-2 (1-0) på söndagen.

I en allsvenskt möte som länge lutade åt hemmaseger.

Inte minst sedan Malmö tagit ledningen genom Markus Rosenberg.

Efter ett superbt dagsverke lämnade han planen efter första halvlek. Av tvingande skäl:

- Mackan fick en skada på träningen i fredags och kände av den, så det var av säkerhetsskäl, sade Malmös tränare Åge Hareide.

Vilken kroppsdel, blev medias följfråga:

- Lower body injury, Salzburg behöver inte få veta allt.

Österrikarna väntar som bekant i play-off till Champions League nästa vecka.

När Rosenberg utgick hade han krönt jobbet med 1-0-målet i den 27:e minuten.

Som vanligt i den form han är nu så var avslutningen av högsta Europaklass: framspelad av Simon Kroon lyfte han bollen över och förbi målvakten i dennes bortre hörn.

John Alvbåge kunde inte göra mycket åt den chippen.

"Visade ruggig klass"

Göteborgs tränare Mikael Stahre tycker Rosenberg är landslagsmässig "eftersom han levererar på högsta nivå":

- Han visade ruggig klass med målet, sade Stahre.

Göteborg kom starkt tillbaka och det blev en mycket bra allsvensk match, spännande oviss mellan de två giganterna.

Malmö hade flera målchanser, till exempel Magnus Eriksson chipplobb i ribban minuten före Rosenbergs mål.

Blåvitt började lovande. Skapade möjligheter, men sköt utanför eller så tog MFF-målvakten Robin Olsen hand om bollen.

Malmö tog över men när May Mahlangu flyttade från kanten till den roll han är bäst i, inre mittfältet, jämnade det ut sig.

Med tjugo minuter kvar kvitterade gästerna när Lasse Vibe smällde in 1-1.

Dramatiskt slut

Alvbåge visade bättre takter än i måndags (fummelbollen mot AIK). Till exempel på Markus Halstis närskott just efter kvitteringen.

Snacket gick efteråt att tv-bilder visat att bollen var inne.

Men MFF-Olsens räddning på Jakob Johanssons kanon sista femton var häftigare.

Slutet blev dramatiskt.

Med åtta minuter kvar chippade Emil Forsberg in 2-1 för Malmö.

Minuten efter drogs MFF-försvaret isär och nyss inbytte Gustav Engvall fixade poängen för Göteborg.

- Vi har kravlat i smutsen några veckor, men i dag var vi bra när vi mötte Sveriges bästa lag. Viktigt att vi kvitterade direkt, vi är tillbaka på banan igen, sade Mikael Stahre.

Publicerad 2014-08-10 kl 19:12