TV: Johansson matchhjälte för Blåvitt - igen

En hockeytackling. Ett knä i låret. En missad straff och utbytt.

Det var Sam Larsson som var värd pengarna när IFK Göteborg slog Örebro med 2-1.
- Det hade varit ännu bättre om jag hade dragit dit straffen, konstaterar han.

IFK Göteborg fortsatte med ett färskkomponerat femmannamittfält och det såg ofta vägvinnande ut.

Med chans på chans, stort bollinnehav och bud på mera.

May Mahlangus 1-0-mål efter åtta minuters spel (hans första i Blåvitt) lovade mer.
- Fem på mitten är bara positivt för min del.

- Jag får mer boll och jag får mer att jobba på, säger Sam Larsson.

IFK:s vänsterman når allt som oftast internationell nivå och under inledningsminuterna den här söndagseftermiddagen hade han ett tempo och driv som ställde ÖSK:s högerback Patrik Haginge på svåra prov.

- Jag hade ganska bra övertag på min back tills jag klev av, säger han.

Då hade han bjudit på en hel del fotbollsgodis.

Men också blivit hockeytacklad så att han blev liggande.

Och fått ett hårt knä i vänsterlåret så att han blev han liggande ett tag till.

Men det var inte värre än att han reste sig och gick fram till straffpunkten i den 31:a minuten och slog straffen, som IFK fick sedan Erik Moberg hade fällt Robin Söder.

Den var hård.
- Ja.

- Och utanför, ler Larsson.

Mörbultad

I det läget stod det redan 1—1 sedan nykomlingen Örebros svarta bortapjäser hade skapat bryderier för ett IFK Göteborg.

Örebroarna hade med sig Erik Mobergs kvittering i 19:e minuten in i pausrummet och en pinne var onekligen på väg ner i närkingarnas trunk.

Men precis som i matchen mot den andra nykomlingen Falkenberg (1—0), skulle IFK lyckas knyta ihop säcken ännu en gång i matchens slutskede.

Klockan stod på 79 när Mattias Bjärsmyr flip-passade till Emil Salomonsson på högerkanten som slog bollen snett inåt bakåt till Jakob Johansson, som iskallt placerade den utmed marken i mål.
- Rättvist, konstaterade målskytten.

- Vi hade fler målchanser.

Det var en aning mörbultad Sam Larsson, som byttes ut redan i den 57:e minuten då krafterna hade sinat, och han höll med matchvinnaren: