TV: Kalmar fortsatt obesegrat - Hallberg visade frisparkskvalitéer

IFK Göteborg

Inte heller IFK Göteborg lyckades besegra Kalmar FF. Fem omgångar in på årets allsvenska och det småländska laget är tillsammans med Malmö FF de enda obesegrade lagen.
Matchen på påskdagseftermiddagen slutade 1-1 (0-0).

Det var upplagt för en kamp mellan skytteligaledarna. IFK Göteborgs Lasse Vibe och Kalmar FF:s Måns Söderqvist hade båda gjort fyra mål på de fyra första allsvenska omgångarna. Men av den kampen blev det intet.

Kalmartränaren Hasse Eklund hade placerat Söderqvist på bänken, och Vibe tvingades lämna planen efter bara en halvtimme med ett hårt lindat lår.

Utan de båda skyttekungarna hade de båda lagen ingen som klev fram offensivt i första halvlek. Mycket spel på mitten och lite långbollar. Den som hade första halvleks bästa chans var Malick Mané, men Göteborgsanfallarens frisparken gick precis utanför.

Kalmars anfallsspel lyste med sin frånvaro.
I andra halvlek klev förra årets succéman Melker Hallberg in i handlingarna. Först med ett skott som strök och kryssribban vilket han följde upp med en frispark fram till 1-0 för Kalmar.
Matchen blev rejält mycket öppnare i andra halvlek.

Martin Smedberg Dalence tog till vara på en hörnretur och kvitterade. Lagen bytte chanser med varandra och ett tredje mål i matchen i hängde i luften. Men några fler mål blev det inte.

Kalmar: Cramer - Solheim, Thorbjörnsson, Nilsson, Nouri – Ring, Hallberg, Hovda, Eriksson, Diouf – Elm.

IFK Göteborg: John Alvbåge - Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Ludwig Augustinsson - Lasse Vibe, Jakob Johansson, Gustav Svensson, Sam Larsson - Robin Söder, Malick Mané.

Publicerad 2014-04-20 kl 16:55