TV: Mahlangu avslutar IFK-krossen av Helsingborg

IFK Göteborg

IFK Göteborg-Helsingborg blev en rejäl målfest och utskåpning. Matchen slutade till sist 6-2 för hemmalaget.

Helsingborg tog ledningen mot IFK Göteborg när Mattias Lindström med en iskall skottfint fick Ludwig Augustinsson att slänga sig för att täcka. Han kunde då elegant lägga över bollen på sin högerfot och placera in 1-0.
Kvitteringen var ännu vackrare.

Sam Larsson dribblade inne i straffområdet innan han hittade fram till Lasse Vibe. Dansken rakade in 1-1 utan problem.
Strax därefter stod Vibe för ett ännu vackrare nummer när han spelade fram Jakob Johansson. Han bjöd på ett välplacerat avslut som letade sig in till 2-1.

Lasse Vibes första halvtimme kröntes sedan när han rakade in nästa inspel. Den här gången från Augustinsen som trampat hela vägen ner till kortlinjen på vänsterkanten.

En kvart efter Lindströms ledningsmål hade Vibe med två mål och en assist vänt matchen i hemmalagets favör.

Helsingborgs högerback Gustav Jarl hade så långt haft en tung kväll. Alla målen kom från hans kant. Roar Hansen valde då att byta plats på ytterbackarna. Emil Krafth gick ut till höger och Jarl flyttade över till vänster. Då bytte också målskyttet kant. Emil Salomonsson plöjde in i straffområdet och satte 4-1 för IFK Göteborg.

Den andra halvleken inleddes med att göteborgarna utökade. Robin Söder nickade in 5-1.
Matchens tempo avtog efter det men Helsingborg fick göra ett tröstmål. Daniel Nordmark satte en retur efter en frispark till 5-2.

Om det var illa nog för Helsingborg att släppa in fem mål så skulle det bli ännu värre. I sista minuten fick IFK Göteborg straff och mannen som satte spiken i den skånska kistan var förra helsingborgaren May Mahlangu.
Publicerad 2014-07-06 kl 19:24