TV: Nyförvärvet inbytt i Blåvitt - målskytt direkt

IFK Göteborg

Nyförvärvet Kenneth Zohore stal showen när IFK Göteborg slog BP med 3-0. 20-åringen byttes in och gjorde mål omedelbart.

- Jag fick bollen och tänkte jag skjuter. En fantastisk känsla, sade Zohore till Cmore efter matchen

Kenneth Zohore

Femte gången gillt. Efter fyra allsvenska matcher utan seger lyckades IFK Göteborg vinna igen efter 3-0 hemma mot Brommapojkarna.

Det är gått troll i IFK:s boll den senaste tiden med knaper poängskörd.
Fyra segerlösa matcher och sorti ur Europa League-kvalet har varit tungt för ett blåvitt lag som hade både guld- och Europa-ambitioner.

Sett till söndagens match mot avsågade BP är det trots målen fortfarande ett par stora kliv kvar till en höstform som på allvar skulle kunna glädja fansen.

Hög press och aggressivitet var stridsordern men det var inget som bekom Brommapojkarna särskilt mycket, även om deras försök till farliga avslut var lätt räknade.

Allsvenskans skytteligaledare Lasse Vibe satte 2-0 fyra minuter in på andra halvlek. Det var hans 14:e mål hittills. Dansken var också klart piggast i ett blåvitt som luftade mer rödvitt i form av de två färska nyförvärven Sören Rieks och Kenneth Zohore. Zohore kom in i 82:a minuten och tre minuter senare gjorde han 3-0.

Annars var det Gustav Engvall som var lite av vägvinnande Ängel igen när han gjorde 1-0 redan i fjärde minuten. 18-åringen stod ju för kvitteringarna i de två matcherna före BP-mötet, 1-1 mot Åtvidaberg och 2-2 mot Malmö FF.

Publicerad 2014-08-17 kl 19:30